Sorin Blejnar: "Când eşti condamnat nevinovat... Sunt agitat, nervos şi supărat"

Andreea Cosma |
Data publicării:

Fostul şef al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Sorin Blejnar, a comentat pentru jurnaliştii de la Realitatea TV condamnarea sa la cinci ani de închisoare pentru trafic de influenţă. Acesta se consideră nevinovat şi spune că se simte "nervos, agitat şi supărat".

"Când eşti condamnat în mod nevinovat, nu ai cum să fii relaxat. Sunt agitat, sunt nervos şi sunt supărat, mai ales", a declarat fostul şef al ANAF pentru Realitatea TV.

Întrebat de dosarul "Motorina", în care a fost achitat recent, Blejnar susţine că aceeaşi soluţie trebuia dată şi în acest caz.

"Şi aici trebuia să fie tot achitare pentru că nu există niciun fel de dovadă că aş fi făcut ceva. Şi ştii de ce nu există? Pentru că nu am făcut", a mai pşrecizat Sorin Blejnar pentru aceeaşi televiziune.

 

Blejnar se consideră nevinovat

 

Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat definitiv marţi pe fostul şef al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală Sorin Blejnar la 5 ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. Iniţial, Blejnar a fost condamnat la 6 ani închisoare de Tribunalul Bucureşti, în octombrie 2018, însă Curtea de Apel Bucureşti i-a redus pedeapsa la 5 ani închisoare.

Citeşte şi: Sorin Blejnar S-A PREDAT la Poliția Capitalei, urmând să fie dus cu duba la Rahova

Pe de altă parte, Curtea de Apel Bucureşti a menţinut decizia instanţei de fond privind confiscarea sumei de 12.513.894 lei de la Blejnar şi menţinerea sechestrului pe averea acestuia până la concurenţa acestei sume.

Citeşte şi: Dosarul "Motorina". Fostul şef al ANAF Sorin Blejnar, ACHITAT

Sorin Blejnar a fost trimis în judecată de DNA Ploieşti în decembrie 2016, fiind acuzat că, în cursul anului 2011, în contextul iniţierii unor proceduri de achiziţii publice la nivelul ANAF, a acceptat din partea unui om de afaceri promisiunea unui procentaj de 20% din valoarea unor contracte ce urmau a fi încheiate la nivelul instituţiei publice respective. Potrivit procurorilor, din această sumă, lui Blejnar i-au revenit efectiv 12.513.894 lei. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel