EXCLUSIV  Sondaj: Veniți în România de Sărbători? Peste 100.000 de români din Diaspora au răspuns. Rezultat SURPRIZĂ

Sondaj ȘtiriDiaspora: Majoritatea românilor plecați la muncă în străinătate declară că nu intenționează să vină în România de Sărbători, în contextul pandemiei de coronavirus și al măsurilor impuse de autorități. 

În fiecare an, românii plecați la muncă în străinătate revin acasă în luna decembrie, pentru a fi alături de cei dragi de Crăciun și Revelion. Se pare că această "tradiție" nu va fi respectată în acest an.

Potrivit unui sondaj ȘtiriDiaspora, românii din Diaspora vor evita în această iarnă deplasarea în concediu în România, în contextul măsurilor luate de autorități și a deciziei de a carantina nevaccinații veniți din zona roșie. 

Peste 100.000 de români care au vizitat site-ul în perioada 09 - 21 decembrie 21 au răspuns la întrebarea: "Veniți în România de Sărbători?".

Dintre aceștia, 25,2% (26.996) au răspuns că "DA!", vor veni în țară să petreacă Sărbătorile de Iarnă, în timp ce 74,8% (80.238) au ales răspunsul "NU!".

Iată rezultatele:

sondaj-stiridiaspora-va-intoarceti-in-romania-de-sarbatori

ATENȚIE: Votul reprezintă opinia cititorilor StiriDiaspora. Oricine accesează site-ul poate vota. Nu este un eșantion reprezentativ pentru populația generală.

Cine intră în carantină. Regulile complete de intrare în România

 

Persoanele (române sau străine) care vin din statele UE + Norvegia, Islanda, Lichtenstein, Elveția din zona VERDE sau GALBENĂ:

– NU intri în carantină dacă ești vaccinat (sau trecut prin boală în ultimele 6 luni) > cu certificat verde.

– Carantină 14 zile dacă ești nevaccinat, netrecut prin boală în ultimele 6 luni, nu ai test negativ RT-PCR (cu 72 ore înainte).

Carantinarea se face ori la domiciliu, ori la o adresă declarată, ori într-un spațiu special amenajat.

Din zona ROȘIE:

– NU intri în carantină dacă ești vaccinat, trecut prin boală în ultimele 6 luni.

– Carantină 10 zile (la domiciliu, la o adresă declarată sau într-un spațiu special amenajat) dacă ești nevaccinat, netrecut prin boală în ultimele 6 luni, dar ai test negativ RT-PCR (cu 72 ore înainte).

– Carantină 14 zile (la domiciliu, la o adresă declarată sau într-un spațiu special amenajat) dacă ești nevaccinat, netrecut prin boală în ultimele 6 luni, NU ai test negativ RT-PCR (cu 72 ore înainte).persoanele (române sau străine) care vin din afara UE, Norvegia, Islanda, Lichtenstein, Elveția

– NU intri în carantină dacă ești vaccinat, trecut prin boală în ultimele 6 luni, și ai test negativ RT-PCR (cu 48 ore înainte).

! Dacă nu ai test negativ, intri în carantină 10 zile.

– Carantină 10 zile (la domiciliu, la o adresă declarată sau într-un spațiu special amenajat) dacă ești nevaccinat, netrecut prin boală în ultimele 6 luni, dar ai test negativ RT-PCR (cu 48 ore înainte).

– Carantină 14 zile (la domiciliu, la o adresă declarată sau într-un spațiu special amenajat) dacă ești nevaccinat, netrecut prin boală în ultimele 6 luni, și NU ai test negativ RT-PCR (cu 48 ore înainte).

EXCEPȚII DE LA CARANTINĂ (cine nu intră în carantină)

 

Cei care prezintă test negativ RT-PCR sa fie:
– cu 48 ore înainte pt. țări non-UE sau
– cu 72 ore înainte pt țări UE, Norvegia, Islanda, Lichtenstein, Elveția

copiii sub 12 ani; 

copiii cu vârste între 12 și 16 ani care prezintă un test RT-PCR negativ, indiferent de statul din care vin în România;

dacă ești elev și/sau student român sau cu reședința/domiciliul în afara României, și însoțitorii acestora (pt. elevii minori), trecut prin boală în ultimele 6 luni, și ai test negativ RT-PCR;

dacă ești nevaccinat sau nu ai trecut prin boală și stai în România max. 3 zile, dacă prezinți un test RT-PCR negativ;

dacă tranzitezi România (în max. 24 ore);

dacă ești transportator de marfă sau transportator persoane (max. 9 locuri), te deplasezi doar în scop profesional, și ești vaccinat, trecut prin boală în ultimele 6 luni, sau ai test negativ RT-PCR;

dacă ești lucrător transfrontalier din Ungaria, Bulgaria, Serbia, Ucraina, Republica Moldova sau cetățean român angajat ai operatorilor economici din cele două țări (la intrarea în țară, faci dovada raporturilor contractuale cu operatorii economici respectivi);

dacă ești pilot de aeronave (și personalul navigant), sau mecanic de locomotivă (şi personalul feroviar);membrii delegațiilor sportive, precum și artiștii și staff-ul acestora nevaccinați sau care nu au avut Covid;

vor participa doar doar la activități în cadrul competițiilor sau, după caz, evenimentelor menționate;persoanele predate autorităților române în baza acordurilor de readmisie, returnate în procedură accelerată;

dacă ești angajat al sistemului național de apărare, ordine publică şi securitate națională și te întorci în România de la activități desfășurate în interes profesional și ești vaccinat ori trecut prin boală în ultimele 6 luni;membrii misiunilor diplomatice sosiți în țară din state aflate pe lista roșie, dacă prezintă un test PCR negativ.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy