Sondaj: 10% dintre ROMÂNI vor să plece în STRĂINĂTATE

Doi din cinci angajați români iau în calcul schimbarea locului de muncă în acest an, nemulțumiți de situația lor profesională, iar 10% dintre aceștia se gândesc să își caute de lucru în afara țării, relevă un sondaj realizat de una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din România.

Conform datelor centralizate, cel mai important motiv pentru care românii și-ar schimba jobul sau chiar cariera rămâne salariul, pentru mai mult de jumătate dintre cei care iau în calcul să facă un astfel de pas în 2019, urmat de lipsa oportunităților suficiente pentru dezvoltare profesională (39%) sau de nevoia de schimbare a angajatorului, a mediului de lucru ori a echipei (28,5%).

Totodată, aproape 18% dintre cei care se gândesc să-și schimbe locul de muncă nu se simț motivați în poziția actuală, 14% își doresc mai mult timp liber, iar pentru 10,7% dintre respondenți este dificil să avanseze în cadrul companiei.

Nu în ultimul rând, aproximativ 27% susțin că nu le place ceea ce fac sau consideră că domeniul în care lucrează nu se potrivește cu aptitudinile lor profesionale, majoritatea fiind din rândul angajaților care se gândesc la o reconversie profesională.

Aproximativ 68% dintre cei chestionați sunt interesați de un program de lucru flexibil, dar și de evoluția profesională în cadrul companiei, atunci când vine vorba despre beneficiul pe care și-l doresc de la un potențial angajator.

Un alt criteriu este posibilitatea de a lucra de acasă (52%), urmat de acordarea mai multor zile de concediu de odihnă (44%) . De asemenea, jumătate dintre respondenți și-ar dori de la viitorul angajator abonamente la clinici medicale private și programe de dezvoltare/traininguri.

Sondajul BestJobs a fost realizat în perioada 23 decembrie 2018 - 9 ianuarie 2019 pe un eșantion de 1.411 utilizatori de internet, reprezentativ la nivel urban, respectiv pe un eșantion de 382 companii mici, medii și mari din România.

 

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

diaspora.n-nxt.28