Soluții de bezna minții: Grindeanu anunță filmarea autostrăzilor din avion. O dronă ar fi costat doar câteva sute de euro. Vezi diferența FOTO

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministrul Grindeanu vine cu o soluție cel puțin bizară: acesta anunță filmarea șantierelor de autostrăzi din avion, cu toate că filmările din dronă, așa cum fac deja câteva asociații, ar fi fost mult mai ieftine și ar arăta detalii mult mai clare. 

În mod evident, ridicarea de la sol a oricărui aparat de zbor costă foarte mulți bani, spre deosebire de dronele care astăzi pot filma la calitate foarte bună, la prețuri modice, de doar câteva sute de euro, atât cât costă achiziționarea aparatului. O primă filmare de calitate îndoielnică a fost publicată astăzi de ministrul PSD al Transporturilor, Sorin Grindeanu, care anunță că astfel, el își onorează promisiunile făcute la început de mandat. 

Acesta spune că monitorizarea aeriană a şantierelor se va desfăşura periodic, în toate zonele, şi va permite realizarea unei radiografii a mobilizării din cadrul şantierelor. 

"A început monitorizarea aeriană a şantierelor, obiectiv pe care mi l-am asumat încă de la preluarea mandatului! În perioada 11-15 iulie mai multe aeronave au survolat şi au cules date din următoarele şantiere în lucru: Centura Bucureşti (DNCB), Autostrada de Centură Bucureşti (A0), Centura Giurgiu, Drumul expres Craiova-Piteşti, Autostrada Sibiu-Piteşti, secţiunea 5.

Toate datele captate au fost procesate în laborator pentru a realiza ortofotoplanuri, modele digitale de suprafaţă şi modele tridimensionale. În baza acestor misiuni de zbor se realizează inclusiv o radiografie a mobilizării din cadrul şantierelor", a scris pe Facebook ministrul Transporturilor.

Acesta a arătat că în data de 15 iulie 2022, la momentul zborului, pe şantierul Drumului Expres Craiova-Piteşti au fost identificate următoarele: 226 muncitori, 164 autobasculante, 22 betoniere, 24 macarale, 3 nacele, 88 buldo-excavatoare, 38 compactoare, 3 utilaje de forare şi 3 utilaje de asfaltare.

"Zborurile de supraveghere au fost efectuate în baza unui protocolul încheiat între Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Aero-Spaţială (INCAS) şi Ministerul Transporturilor. Aceste zboruri de supraveghere a şantierelor se vor desfăşura periodic, în toate zonele", a mai scris Grindeanu pe pagina de socializare.

Iată capturi foto ale imaginilor despre care putem spune că sunt doar de o calitate îndoielnică: 

6. -imagine fara descriere- (captura-1.jpg)

5. -imagine fara descriere- (captura-2.jpg)

4. -imagine fara descriere- (captura-3.jpg)

Ce soluții mai simple ar fi putut fi aplicate?

 

În magazinele de specialitate, drone care pot filma la o calitate "4k" costa puțin sub 500 de euro. Pe youtube sunt numeroși pasionați de infrastructură care filmează șantierele autostrăzilor de ani buni, cu detalii extraordinar de precise și cu o panoramă asupra întregilor proiecte, fără să fie plătiți de nimeni. Manevrarea unei astfel de drone este posibil să fie făcută de un singur un om.

Iată cum arată capturile foto din dronele pasionaților de infrastructură, care fac deja monitorizarea șantierelor din pasiune, fără bani(puteți compara cu imaginile de mai sus, comandate de Ministerul Transportirlir și efectuate din avion/elicopter):

3. -imagine fara descriere- (captura-4.jpg)

2. -imagine fara descriere- (captura-5.jpg)

1. -imagine fara descriere- (captura-6.jpg)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel