Soldații ruși blocați în Ucraina au început să-i bată și să-i jefuiască pe localnici

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Ucraina: Imagini din satelit arată noi acumulări de trupe rusești. Statele Unite anunță livrări suplimentare de arme
Ucraina: Imagini din satelit arată noi acumulări de trupe rusești. Statele Unite anunță livrări suplimentare de arme

Statul Major al Forțelor Armate din Ucraina a informat că ritmul de înaintare al invadatorilor ruși pe teritoriul Ucrainei a încetinit considerabil. Potrivit autorităților, ocupanții sunt demoralizați și recurg din ce în ce mai mult la jafuri și la încălcări ale dreptului umanitar internațional privind desfășurarea conflictelor militare.

În regiunile Harkov, Sumî, Cernihiv și Kiev, teritorii ocupate temporar de ocupanții ruși, se înregistrează pe scară largă fapte de jafuri, acțiuni violente împotriva localnicilor.

Acest lucru este declarat în informațiile operaționale de la ora locală 06:00 ale Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Gruparea de forțe de apărare continuă să desfășoare o operațiune defensivă în zonele operaționale de sud, est și nord, după anumite linii.

Apărarea eroică a orașului Cernihiv continuă în direcția Seversk.

Statul Major al Forțelor Armate din Ucraina: Ritmul de înaintare a invadatorilor ruși a încetinit considerabil

 

Forțele de apărare ale Kievului continuă să apere capitala de-a lungul liniei de apărare exterioare și în direcții suplimentare determinate.

În zona operațională sudică, există o operațiune defensivă de-a lungul frontierei de stat și de acoperire a coastei maritime; luptele defensive se desfășoară în suburbiile din Nikolaev.

Operațiunea de stabilizare continuă în alte direcții, iar sarcinile de apărare teritorială sunt îndeplinite într-o anumită zonă operațională.

O grupare a Forțelor Aeriene ale Forțelor Armate ale Ucrainei respinge cu succes loviturile inamicului cu rachete de aviație și mijloace de atac aerian, acoperirea antiaeriană a instalațiilor critice ale Ucrainei și a grupurilor de trupe.

Ocupanții sunt demoralizați și recurg din ce în ce mai mult la jafuri și la încălcări ale dreptului umanitar internațional privind desfășurarea conflictelor militare.

„Ocupanții folosesc unități de război psihologic“

 

"În regiunile Harkov, Sumî, Cernihiv și Kiev, teritorii ocupate temporar de ocupanții ruși, sunt înregistrate pe scară largă fapte de jaf, acțiuni violente împotriva locuitorilor locali, confiscarea spațiilor civile, utilizarea hangarelor agricole pentru parcarea echipamentelor militare, stabilirea pozițiilor de tragere în zonele dens populate și a instalațiilor de infrastructură civilă", se arată în raportul citat de Pravda

În teritoriile din regiunile Kherson și Nicolaev ocupate temporar de inamic după 24 februarie 2022, ocupanții folosesc unități de război psihologic pentru a influența populația locală. Conform informațiilor disponibile, au fost create până la 10 grupuri tactice de război psihologic cu sarcini de a desfășura activități de propagandă cu populația locală.

Ocupanții intimidează populația din partea de nord a teritoriului ocupat temporar al Crimeei cu o ofensivă a forțelor armate ale Ucrainei. În plus, FSB înființează acolo grupuri de lucru pentru a lucra cu populația, în special pentru a identifica rezistența.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel