Șoferul unui autocar plin cu români, „apel“ pentru chetă la vamă: „Strângeți câte 20 de euro fiecare“ (Video)

Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Şoferul unui autocar plin cu români a fost filmat în timp ce le spunea călătorilor să pregătească documentele pentru frontieră. Tot el a venit și cu o soluție pentru cei care nu au documentele în regulă: să „pregătească câte 20 de euro fiecare“.

Un român aflat într-un autobuz care face curse internaţionale a filmat momentul în care şoferul face un anunţ important înainte de a ajunge în vama Borş.

Imaginile au fost postate pe reţeaua Reddit, iar pe acestea se poate vedea interiorul autobuzului şi se poate auzi anunţul şoferului care, înainte de vamă, le cere călătorilor care nu au un contract de muncă valabil să pună câte 20 de euro la cheta pentru şpagă, relatează Antena 3.

Clipul video a fost postat pe rețeaua socială Reddit cu următoarea descriere: "Cum fac vameşii bani în pandemie: Autocar Romfour, Vama Borş. Şoferul face chetă de şpagă pentru vameşi de la pasagerii care nu au actele necesare pentru trece graniţa (S-au strâns 500 de euro)".

Șoferul unui autocar plin cu români, „apel“ pentru chetă 

 

„E ultima pauză pe România, intrăm în vamă. Să pregătiţi documente şi ce are fiecare, contract. Cei care nu au contract, pregătesc 20 de euro, o să vină o doamnă, cineva de aici din faţă, să îi strângă pe fiecare. Sperăm să fie ok, să putem trece. O să opresc imediat, să scoatem banii, în timpul ăla putem să strângem şi bănuţii.

(Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH )

Valabil pentru toţi. Care nu are contract, eu ştiu, dacă îl are pe telefon. Dacă comentează la telefon, vedem ce facem atunci. Care are o hârtie, ce au acolo cu nume, prenume, ştampilă, contract, precontracte, să îl arate. E păcat să dăm bani. Să avem drum bun", a fost anunţul făcut de şofer.

Cum fac vamesii bani in pandemie: Autocar Romfour, Vama Bors. Soferul face cheta de spaga pentru vamesi de la pasagerii care nu au actele necesare pentru a trece granita. (S-au strans 500 eur) Anuntul soferului: from r/Romania

Chetă în autocar pentru şpaga dată la frontieră

 

Practica şpăgii strânse de la călători, în autocarele care îi duc pe români în ţările din vestul Europei, este de zeci de ani, atunci când românii au găsit soluţia pentru a evita controalele bagajelor sau verificarea atentă a documentelor, la frontieră.

„Am pățit prima data asta in 2010 când veneam din Spania. La granița cu ungurii se puneau câte 5€ de persoana sa nu te controleze la bagaje, se pare ca au crescut tariful", a fost unul dintre comentariile la clipul video de pe Reddit.

„Nu știam că încă se practica. Acum vreo 15 ani (aveam 12 ani), mai mergeam la tata unde lucra el în afara, pe perioada verii. Când mai erau cățiva km pana la Nădlac, începea forfota in autocar. Toată lumea se cauta de 5-10 euro (nu mai știu exact, dar pe acolo) ca sa facem cheta sa nu pierdem vremea cu verificat bagaje", a comentat o altă persoană.

Din cauza restricţiilor impuse de pandemie, cei care vor să călătorească în diverse ţări ale Uniunii Europene sunt nevoiţi să demonstreze că au un contract de muncă valabil şi astfel sunt lăsaţi să tranziteze Ungaria şi restul ţărilor până la destinaţie.


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy