Amenzi uriașe pe o cursă România-Italia. Șoferul și pasagerii, AMENDAȚI cu mii de euro

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:

Amenzi uriașe pentru șoferul și pasagerii unui microbuz care au sosit în Italia, din România. 

Vineri dimineață, la ora 8, un microbuz gri Mercedes Sprinter care trăgea o remorcă plină cu bagaje a fost oprităîn Piazza Baratella din Loreggia. Microbuzul a fost verificată de o patrulă de motocicliști de la Poliția Locală a Federației. În interior au fost găsite 9 persoane, toate de naționalitate română, iar compartimentul de încărcare îndesat de pachete și articole de uz casnic.

O asistență de la a 3-a unitate operațională, specializată în verificări de securitate urbană, a ajuns și ea în sprijin. Toți ocupanții au fost astfel identificați. Unii dintre ei au declarat că au plătit câte 100 de euro fiecare pentru a ajunge în Italia. În interiorul vehiculului au fost găsite și flyere care făceau publicitate la cursele dintre Italia și România, dar autoutilitara nu era autorizată pentru acest tip de activitate.

Pentru aceasta șoferul, un tânăr român de 22 de ani, a fost sancționat cu 2000 de euro. Amenda pe care a trebuit să o plătească imediat pentru a relua călătoria cu duba sa.

Pentru ce au fost date amenzile

 

„Pentru călătorii cu vehicule private - explică comandantul Antonio Paolocci - conform reglementărilor actuale este permisă prezența în zona din față a șoferului. Apoi, pentru fiecare rând suplimentar de scaune din spate trebuie să fie maxim 2 pasageri, cu obligația de a purta mască de protecție. Astfel, pentru toți ocupanții microbuzului, găsiți fără mască și fără a respecta distanța minimă de un metru, a fost aplicată amenda de 400 de euro prevăzută de ultimul dpcm din 14 ianuarie trecut.

Pasagerii au profitat de posibilitatea de a plăti amenda pe loc, obținând astfel o reducere de 30% din suma datorată. Șoferului, pe lângă încălcări pentru transportul rutier prevăzut de Codul rutier, i-a fost aplicată o amendă suplimentară de 533 euro deoarece, sosind în Italia dintr-o țară străină, ar fi trebuit să comunice intrarea / întoarcerea sa pe teritoriul italian Departamentului de Prevenire al Autorității locale de sănătate referință. 

„Agenții noștri - a spus comandantul Paolocci - vor continua controlul transportului internațional pentru a reprima activitățile abuzive sau ilegale în circulația persoanelor sau a mărfurilor, acordând o atenție deosebită și respectării reglementărilor Covid în această perioadă încă dificilă pentru variantele virusului care se răspândesc periculos între toate state", relatează Padova Oggi. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel