Șoferi români, traficanți de persoane, condamnați în Ungaria: Au intrat în mod deliberat în mașina de Poliție, încercând să scape

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:
Ungaria. Român, acuzat de trafic de migranți. Bărbatul ar fi primit 1000 de euro pentru serviciile sale
Ungaria. Român, acuzat de trafic de migranți. Bărbatul ar fi primit 1000 de euro pentru serviciile sale

Traficanții români prinși la Gelej în urmă cu o lună au fost condamnați, în Ungaria. Au au intrat în mod deliberat în mașina de Poliție, încercând să scape.

La o lună de la comiterea infracțiunii, instanța a dat un verdict în cazul traficanților de persoane prinși la popasul de la Gelej. Tribunalul districtual din Mezőkövesd s-a pronunțat cu privire la răspunderea penală a celor doi bărbați români.

La 7 septembrie, cei doi bărbați transportau 14 străini aflați în situație de ședere ilegală în Ungaria, în spatele unui camion, de la frontiera sârbo-româno-ungară la Budapesta.

Seara târziu, ofițerii de poliție au acționat împotriva vehiculului în zona de odihnă Geleji de pe autostrada M3. Șoferul autovehiculului a dat cu spatele și s-a izbit intenționat de mașina de poliție, apoi a încercat să plece de la locul faptei. Atât șoferul, cât și partenerul său au fost arestați, iar bunurile pe care le transportau au fost recuperate de poliție.

Instanța i-a condamnat pe cei doi inculpați la 3 ani de închisoare și 6 ani de interdicție de  intra în Ungaria pentru infracțiunea de trafic de persoane în complicitate, ajutând mai multe persoane să treacă frontiera de stat.

Șoferi români, traficanți de persoane, condamnați în Ungaria

 

La stabilirea pedepsei, instanța a ținut cont de antecedentele penale ale inculpaților și de faptul că inculpații au arătat că regreta fapta comisă. Totuși, pedeapsa cu închisoare a fost dictată având în vedere circumstanțele agravante, dat fiind că au comis infracțiunea în calitate de complici și faptul că numărul pasagerilor clandestini era destul de mare. Hotărârea nu este definitivă.

Tot luna trecută, alți migranți au fost surprinși în microbuzul unui alt șofer român. În vehicul se aflau alte 14 persoane, care au pretins că sunt cetățeni sirieni. Membrii grupului nu au fost în măsură să furnizeze nicio dovadă autentică a identității lor sau a legalității șederii lor în Ungaria.

Șoferul a fost dus în fața poliției și reținut. Departamentul pentru probleme de migrație din cadrul Direcției de Poliție a județului Bács-Kiskun va iniția o procedură împotriva acestuia, fiind suspectat de comiterea infracțiunii de trafic de persoane. Anchetatorii propun arestarea bărbatului.

După ce au fost intervievați, migranții vor fi escortați înapoi la punctul de trecere a frontierei de securitate temporară, în conformitate cu legislația maghiară în vigoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel