Șofer român, tras pe dreapta în Ungaria. După ce i-au verificat mașina, polițiștii l-au arestat pe loc

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Ungaria. Român, tras pe dreapta. Șoferul reținut, după ce  polițiștii maghiari i-au verificat mașina
Ungaria. Român, tras pe dreapta. Șoferul reținut, după ce polițiștii maghiari i-au verificat mașina

Agenții de la secția de Poliție a Județului Veszprem au oprit, în data de 28 februarie 2022, la ora 9:10, un autoturism cu plăcuțe de înmatriculare germane, la marginea orașului Papa. 

Vehiculul era condus de un tânăr de 23 de ani, cetățean român. După ce au percheziționat mașina românului, polițiștii au avut parte de o surpriză.

În automobil se aflau 12, persoane, care s-au declarat a fi cetățeni sirieni. Nouă bărbați, o femeie și cei doi copii nu au putut oferi o dovadă credibilă a șederii lor legale în Ungaria. Șoferul român a fost dus la secția de poliție. Împotriva lui a fost deschis un dosar penal, sub suspiciunea de trafic de persoane, scrie  police.hu

Agenții de poliție au întors imigranților ilegali la bariera de securitate temporară, în conformitate cu legea maghiară.

Traficul de ființe umane se pedepsește, în Ungaria, cu închisoare de la unu la cinci ani într-un caz standard și de la cinci la cincisprezece ani într-un caz calificat.

Alți doi români au fost acuzați, de poliția maghiară, de deschiderea a 28 de conturi bancare în Kecskemet și în localități situate în jurul lacului Balaton. Cei doi se dădeau drept cetățeni danezi și italieni.

 

Ungaria. Doi români, care se prezentau drept italieni și danezi, au deschis zeci de conturi bancare pentru spălare de bani

 

În perioada februarie – aprilie 2021, cei doi români au deschis în total 28 de conturi în valută și forinți în mai multe sucursale din Kecskemét și în localități, situate în jurul lacului Balaton, prezentând acte de identitate false italiene sau daneze.

Unul dintre cei doi români a furnizat actele de identitate false pentru deschiderea conturilor pentru sine și partenerul său, care stabilea locul și ora deschiderii conturilor, iar, în unele cazuri, acționa ca interpret, a informat Bianka Réczicza, secretarul de presă al procuraturii județene Kecskemét.

Conturile bancare primeau fonduri obținute, în mod fraudulos, de la victime străine, de obicei, germane și spaniole, care erau apoi retrase de la ATM-uri din România și Olanda sau transferate în alte conturi străine, relatează baon.hu.

Cei doi români au obținut cel puțin 18 milioane de forinți

 

Alertele interbancare au indicat că, în mai multe cazuri, fondurile nu au fost creditate, deoarece băncile au redirecționat fondurile către conturile victimelor. În ciuda acestui fapt, cei doi bărbați români au obținut cel puțin a 18 milioane de forinți, în aproximativ două luni.

Procuratura districtului Kecskemét îi acuză pe cei doi bărbați români, care au fost reținuți, de spălare de bani și falsificare de documente publice. Din acest motiv, procurorii au propus condamnarea celor doi români la închisoare, precum și confiscarea bunurilor deținute de aceștia și expulzarea celor din Ungaria. Cazul va fi judecat de Tribunalul districtual din Kecskemét. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel