Șofer român de camion, implicat într-un accident rutier în Germania: Polițiștii au rămas șocați când a coborât din cabină

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un șofer român de camion a fost implicat într-un accident rutier, joi, pe o autostradă din Germania. Nu au fost implicate alte mașini, însă polițiștii sosiți la fața locului au rămas șocați când românul a coborât din cabina TIR-ului.

În cursul acestei dimineții a avut loc un accident de circulație pe A2 în direcția Berlin, între nodurile Magdeburg Kannensteig și Magdeburg Zentrum, în care a fost implicat doar un șofer român.

Bărbatul în vârstă de 33 de ani își conducea ansamblul rutier pe A2, moment în care a părăsit partea carosabilă, pe partea dreaptă. A intrat cu mastodontul în parapetul de protecție din dreapta, lucru care i-a pus capăt călătoriei.

Șofer român de camion, implicat într-un accident rutier în Germania

 

Din fericire, șoferul nu a fost rănit. Însă, problemele pentru el abia aveau să înceapă. Un test de alcoolemie efectuat la fața locului a indicat o valoare de 3,49.  Există indicii temeinice care conturează bănuiala rezonabilă că aceasta a fost cauza accidentului. Consumul excesiv de alcool a fost, probabil, cauza erorii de conducere a tânărului de 33 de ani.

Românul a fost escortat la un spital din apropiere, unde i s-a prelevat o probă de sânge. Polițiștii s-au asigurat că nu va mai comite (curând) fapte similare, întrucât permisul de conducere i-a fost confiscat.

Împotriva acestuia a fost inițiată o procedură preliminară pentru punerea în pericol a traficului rutier.

Polițiștii au rămas șocați când românul a coborât din cabină

 

Vehiculul a trebuit să fie recuperat de o companie locală de tractare. Banda din dreapta a fost închisă pe durata lucrărilor de recuperare, anunță poliția germană într-un comunicat de presă.

Iar acesta nu este singurul român din Germania care s-a încumetat să urce la volanul unui mastodont, după ce s-a cinstit cu alcool, punând ceilalți participanți la trafic în pericol.

Un alt grav accident de circulație a fost provocat de un român pe drumul federal B16, între intersecțiile Walderbach și Nassen din districtul Cham. Șoferul în vârstă de 49 de ani, care conducea un camion fără încărcătură, a fost rănit ușor, însă pagubele materiale sunt mari.

Șofer român, haos pe o șosea din Germania: Pagube de 80.000 euro după ce s-a răsturnat cu TIR-ul

 

Potrivit poliției din Roding, citată de publicația locală wochenblatt.de, incidentul s-a petrecut luni, în jurul orei 14:15. Românul conducea camionul de 40 de tone în direcția Roding pe tronsonul cu trei benzi când, la un moment dat, a părăsit carosabilul la dreapta și a alunecat pe un terasament. Mastodontul s-a oprit pe pajiștea alăturată, unde în cele din urmă a căzut pe o parte.

Centrul de control integrat a declanșat nivelul de alertă THL 4 – "Accident de circulație cu camion – persoană încarcerată", motiv pentru care la fața locului s-au deplasat pompierii din Walderbach, Roding, Mitterdorf, Altenkreith, Reichenbach, Kirchenrohrbach și Bergham.

Șoferul camionului a rămas blocat în cabină, iar pompierii au fost nevoiți să taie parbrizul pentru a-l elibera pe român.

Bărbatul a suferit răni ușoare, dar a refuzat transportul la spital.

După cum au mai informat polițiștii, șoferul român se afla sub influența alcoolului, motiv pentru care actele au fost puse sub sechestru la fața locului.

 

---------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din Germania, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link: 

-> https://chat.whatsapp.com/IsdGvKkdEY4JJhueZBrtNW    

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel