Slovacia. A furat 50 de inele extrem de valoroase, cu ajutorul unei hârtii: „Vorbea într-o limbă mixtă română-engleză“ (VIDEO)

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Cincizeci de inele valoroase furate dintr-un magazin de bijuterii din Guta, districtul Nitra, Slovacia, de un hoț care vorbea într-o limbă mixtă română-engleză

Poliția din Komarom solicită ajutorul populației pentru găsirea unui bărbat care, dintr-o lovitură, a făcut să dispară 50 de inele după ce a plecat dintr-un magazin de bijuterii din Guta. Bărbatul vorbea într-un amestec de română și engleză și încerca să le explice ceva vânzătorilor, folosindu-se de o pancartă mare.

Proprietarul bijuteriei a observat, după plecarea vizitatorului, că lipsește o cutie în care se aflau 50 de inele în valoare de aproximativ 10.000 de euro, a precizat secția de poliție din districtul Nitra pe pagina sa de Facebook.

Poliția cere publicului dacă cineva are informații despre identitatea sau locul unde se află bărbatul văzut în video să sune la linia 158 sau să se prezinte la cea mai apropiată secție de poliție.

Slovacia. A furat 50 de inele extrem de valoroase, cu ajutorul unei hârtii: „Vorbea într-o limbă mixtă română-engleză“

 

„Chiar înainte de ora închiderii, un client s-a prezentat la un magazin de bijuterii din Kolarovo vorbind un amestec de română și engleză, ajutat de un desen de format mare descris în diverse cuvinte. Abia după ce a părăsit magazinul, proprietarul a observat că lipsea o întreagă ladă cu 50 de inele, în valoare de aproximativ 10.000 de euro“, afirmă polițiștii slovaci într-un mesaj postat pe pagina oficială de Facebook.

Poliția din Komárno cere ajutorul publicului pentru a da de urma persoanei din imagini. Informații privind identitatea, mișcările sau locul unde se află acesta pot fi furnizate poliției la numărul 158 sau direct la orice departament de poliție.

Vezi și: Germania. Un bărbat a găsit bijuterii din aur şi 100.000 de euro într-un sac de gunoi. Poliția i-a spus că le poate păstra

 

Un pensionar a găsit o comoară în valoare de 120.000 de euro lângă Hanau, în Germania. Întrucât proprietarul nu a putut fi identificat, acesta păstrează totul.

În noiembrie anul trecut, un pensionar a găsit, în apropiere de Hanau, bijuterii și bani în valoare de 120.000 de euro într-un sac de gunoi. După șase luni, poliția a încetat căutarea proprietarului. Potrivit legii, cel care găsește poate păstra comoara. Din motive de securitate personală, poliția nu a dorit să ofere informații mai detaliate cu privire la locul exact de reședință al pensionarului.

Pensionarul din Hanau a găsit în total 90 de bijuterii într-un sac de gunoi, în timp ce tăia gardul viu. Probabil că acea comoara zăcea nedescoperită de mai mulți ani într-un sac vechi și murdar în tufișuri. Bărbatul a raportat imediat descoperirea la poliție, care l-a căutat apoi pe proprietar în toată țara. Ofițerii au suspectat o infracțiune, dar niciun pont primit între timp nu a dus la un succes.

Comoara din sacul de gunoi

Potrivit poliției din sud-estul landului Hessa, în geantă se afla o cutie cu bani în valoare de 100.000 de euro, precum și bijuterii din aur.

"Descoperirea nu a putut fi atribuită unei persoane sau unei infracțiuni. Am încercat, de asemenea, să tragem concluzii din numerele bancnotelor. Cu toate acestea, nimic din toate acestea nu a fost de folos", a explicat Thomas Leipold, de la sediul poliției din sud-estul Hesse, atunci când a fost întrebat. Conform legii, un descoperitor "dobândește dreptul de proprietate asupra obiectului" la șase luni după ce l-a raportat autorității competente, dacă nu este găsit proprietarul de drept.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel