Singură și neajutorată, o pensionară cere ajutor pentru a nu ajunge în stradă: „Suntem în vârstă și merităm puțină demnitate”

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Singură și neajutorată, o pensionară cere ajutor pentru a nu ajunge în stradă: „Suntem cetățeni în vârstă și merităm puțină demnitate” / Foto: Unsplash
Singură și neajutorată, o pensionară cere ajutor pentru a nu ajunge în stradă: „Suntem cetățeni în vârstă și merităm puțină demnitate” / Foto: Unsplash

Valerie McGurk, o femeie în vârstă de 75 de ani, se confruntă cu disperarea și frica în fața unei posibile evacuări, după ce a primit notificarea de evacuare în temeiul articolului 21, deoarece casa sa din Wallasey, Anglia urmează să fie vândută. Pierderea soțului său în urmă cu trei ani și stresul legat de viitorul incert au făcut-o pe Valerie să-și împacheteze toate lucrurile în cutii de carton, trăind acum într-o stare de incertitudine și anxietate.

Bătrânica a depus o cerere de ajutor la Consiliul Wirral pentru a găsi o nouă locuință, dar procesul a fost frustrant și complicat, iar perioada de preaviz pentru evacuare a expirat deja. Valerie a împărtășit povestea sa, exprimând frica sa de a nu ajunge pe străzi și frustrările legate de dificultățile întâmpinate în găsirea unei alternative locative potrivite.

Femeia a declarat că a primit notificarea de evacuare cu două luni în urmă, iar notificarea a expirat pe 7 noiembrie. Făcându-și bagajele în așteptarea unei soluții, Valerie spune că se simte foarte rău. Ea a declarat: "Am primit prin poștă o notificare în temeiul articolului 21, care mi-a dat două luni. Notificarea a expirat pe 7 noiembrie, de aceea am făcut toate bagajele. Nu am făcut nimic rău. Am înțeles că proprietarul vinde pentru că ratele la creditele ipotecare au crescut".

 

„Nimeni nu mă ajută”

 

În încercarea de a primi sprijin, Valerie s-a adresat Consiliului Wirral, dar a găsit procesul frustrant și se simte lăsată de izbeliște.

"Dar nu vreau să mă aflu din nou în această situație, așa că am vrut să încerc cu consiliul. Nu am vrut să fiu evacuată din nou peste câteva luni. Consiliul mi-a luat toate datele și mi-a spus că există o serie de restanțe și că mă vor suna în două săptămâni. Am auzit foarte puțin. Nimeni nu mă ajută. Nu am auzit nimic. Se presupune că ar trebui să țină legătura cu mine".

Valerie a dezvăluit că i s-au oferit câteva proprietăți care sunt fie prea departe de casa ei din Wallasey, fie apartamente nepotrivite nevoilor ei, având în vedere că a suferit o operație de înlocuire a șoldului în urmă cu un an. Ea a adăugat: "Nu mă pot muta pur și simplu într-o altă zonă, viața mea este aici. Mă deprimă acum, chiar m-am săturat. Vreau să mă stabilesc, nu vreau să-mi tot dau casa la o parte. Nu pot să-mi duc toată viața, toate amintirile într-un apartament mic cu un dormitor. Oamenii ar putea crede că arăt bine din exterior, dar nu și în interior, sunt înnebunită. Trebuie să merg mai departe".

 

„Suntem cetățeni în vârstă și merităm puțină demnitate”Consiliul Wirral, la fel ca multe autorități locale, se luptă cu numărul de proprietăți pe care le are disponibile, deoarece tot mai multe persoane primesc notificări de evacuare. Consiliul insistă că colaborează cu Valerie și că se va asigura că va fi disponibilă o locuință temporară în cazul în care aceasta este forțată să părăsească actuala proprietate. 

"Cred că acest lucru trebuie să fie auzit. Trebuie să se facă ceva pentru a ajuta persoanele din grupul meu de vârstă. O mulțime de oameni pe care îi cunosc au pățit același lucru. În unele cazuri, li s-a dat un weekend pentru a ieși din casă. Suntem cetățeni în vârstă și merităm puțină demnitate. Întotdeauna mi-am plătit ratele, nu am avut niciodată probleme, iar acum, când am nevoie de ajutor, nu este nimeni acolo pentru mine".

Ea a adăugat: "Mă face să mă simt destul de rău. Am dureri cronice. Este aniversarea morții soțului meu, așa că este un moment dificil. Sunt destul de multe persoane în vârstă pe care le cunosc în această situație. Nu ar trebui să fie așa. Suntem lăsați doar să ne descurcăm. Încerci să nu te gândești la asta, dar te duci la culcare întrebându-te ce va aduce ziua de mâine. Pe mine m-a îngenuncheat.

„Am dat o parte din lucrurile mele. Restul este împachetat în cutii. Sunt goale. Nu este un mod plăcut de a trăi. Sper la un miracol că voi reuși să fac ordine înainte de Crăciun, dar nu știu ce se va întâmpla. Mi-e teamă că voi rămâne fără casă. Nu mi-ar plăcea să-mi bată la ușă și să-mi spună "Ieși afară". Mă tem că aș fi evacuată pe stradă. Este un lucru oribil la care mă gândesc."

 

„Există un număr limitat de proprietăți disponibile”Un purtător de cuvânt al Consiliului Wirral a declarat: "Nu știu ce să spun. Știm că acesta este un moment foarte supărător pentru Valerie, dar cazul ei este în curs de desfășurare. Ea a primit consiliere și sprijin din partea ofițerilor, pe lângă faptul că i-au fost evaluate nevoile de cazare. Valerie are o prioritate ridicată în ceea ce privește relocarea prin Property Pool Plus, dar, ca în toată țara, există un număr limitat de proprietăți disponibile, în special în zonele în care Valerie și-a exprimat preferința de a locui.

Lărgirea gamei de zone în care este pregătită să se mute ar crește considerabil opțiunile disponibile pentru ea. Ofițerii vor continua să o sprijine pentru a-i asigura o locuință alternativă, inclusiv pentru a-i oferi o locuință temporară în cazul în care proprietarul ei va emite între timp un ordin de punere în posesie a proprietății".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google NewsGet it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1