Siegfried Mureşan: "Cazul Plumb ne arată unde se ajunge cu tupeu, cu minciună: NICIUNDE"

Andreea Cosma |
Data publicării:

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan a afirmat luni că Rovana Plumb nu va fi audiată din nou în Comisia JURI din PE, experții din comisie vor lua o decizie finală pe baza informațiilor primite la audierea care a avut loc joi. El a adăugat că acest caz ne arată unde se poate ajunge cu tupeu.

„Între Comisia juridică a Parlamentului European și Rovana Plumb nu a existat de la verdictul de joi și până astăzi nicio comunicare oficială. Comisia juridică a Parlamentului European a votat cu 20 - 0 că Rovana Plumb nu poate fi comisar european și a decis să nu îi mai adreseze întrebări suplimentare în scris și nici să o invite la o a doua audiere deoarece au fost suficiente etape în care putea convinge și nu a convins. Europarlamentarii experți din Comisia juridică vor da în această dimineață verdictul final exact pe baza informațiilor pe care au decis respingerea ei joi”, a scris Siegfried Mureșan, pe Facebook.

Europarlamentarul liberal a adăugat că acest caz arată unde se poate ajunge cu tupeu în Europa.

„Cazul Rovana Plumb ne arată unde se ajunge cu tupeu, cu minciună și cu incompetență în Europa. Răspunsul este: Niciunde”, a susținut Mureșan, într-o altă postare de pe Facebook.

Comisia pentru Afaceri Juridice (JURI) a Parlamentului European are, luni, o ședință extraordinară pentru a lua o decizie în ceea ce privește conflict de interese, în cazul Rovanei Plumb. Forul legislativ a dat vot de respingere pentru aceasta în poziția de comisar european pe transporturi.

Comisia JURI va evalua conflictul de interese real sau potențial și al candidatului Ungariei pentru funcția de comisar european, Laszlo Trocsanyi. Ședința Comisiei urmează să aibă loc, luni, în intervalul orar 11.30 - 12.30, ora României, au spus surse europene, pentru Mediafax.

Rovana Plumb a primit un vot negativ, joi, în Comisia JURI pentru funcția de comisar european. De asemenea, Laszlo Trocsanyi, candidatul Ungariei pentru funcția de comisar european pentru extindere și politica de vecinătate, a picat la vot în Comisia pentru Afaceri Juridice.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel