Sentinţa unui şofer de TIR, redusă de la 110 la 10 ani în urma unei intense mobilizări online

Alexandru Ichim |
Data publicării:
Fotografie creată de EKATERINA BOLOVTSOVA, de la Pexels
Fotografie creată de EKATERINA BOLOVTSOVA, de la Pexels

O instanță din Statele Unite a redus o sentință de la 110 ani la 10 ani. 

Sentinţa unui şofer de TIR din Statele Unite condamnat la 110 ani de închisoare în statul Colorado după ce a fost găsit vinovat de moartea a patru persoane într-un accident rutier a fost redusă joi la 10 ani, în urma unei intense mobilizări online, informează AFP, scrie Agerpres. 

Peste cinci milioane de persoane, printre care şi vedeta de televiziune Kim Kardashian, au făcut apel la clemenţă într-o petiţie online pentru Rogel Aguilera-Mederos, care a fost condamnat la o pedeapsă de 110 ani, potrivit legislaţiei din Colorado.

Durata sentinţei



Durata sentinţei ''nu este pur şi simplu proporţională cu acţiunile dumneavoastră, nici cu pedepsele aplicate altora pentru fapte similare'', a subliniat joi guvernatorul statului Colorado, Jared Polis, într-o scrisoare adresată lui Aguilera-Mederos.

''Trebuie să remediem urgent această pedeapsă nedreaptă şi să restabilim încrederea în corectitudinea şi echitatea justiţiei noastre penale, prin urmare am decis să vă comutăm pedeapsa imediat'', a mai adăugat acesta.

Rogel Aguilera-Mederos, un imigrant cubanez, transporta cherestea în aprilie 2019 când frânele camionului au cedat într-o pantă.

Angrenat într-o cursă nebună



Angrenat într-o cursă nebună, camionul său a provocat un carambol de 28 de vehicule, în urma căruia patru persoane au murit, iar mai multe au fost rănite.

Aguilera-Mederos a fost găsit vinovat pentru 27 de capete de acuzare. Şoferul va fi eligibil pentru a solicita eliberarea condiţionată începând din decembrie 2026.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel