Senatorul Gabriela Crețu(PSD) spune că pedepsele în România sunt PREA MARI: în Danemarca, doar 6 luni

Narcis Popa |
Data publicării:

Senatorul PSD Gabriela Crețu spune că o fraudă cu fondurile europene în Danemarca se pedepsește cu până la un an de închisoare, în timp ce în România pedeapsa este de 12 ani de închisoare. 

Gabriela Crețu spune că există posibilitatea ca blocajul în atragerea fondurilor europene să fie cauzat și de frica angajaților care se tem de pedepsele mari cu închisoarea. 

"Analizele făcute la nivel european, atât de Parlamentul European cât și de Comisia Europeană, au arătat că de multe ori blocajele sunt din interior, dar nu vin doar din programe, autorități sau legislațe specifică. Ele pot veni din codul penal, din practicile de contestare sau denunțare. În timp ce în Danemarca, de exemplu, o neregularitate cu privire la gestionarea fondurilor europene, nu este considerată în mod neapărat ca fiind cu vinovăție și este tratată administrativ și sancționată uneori administrativ, dacă este penal, este sancționată cu o condamnare de șase luni-un an. La noi pedeapsa este de 12 ani. Să luăm în seamă faptul că pe lângă aspectele legate de capacitate și cele legate de frică pot genera un efect inhibatoriu. Unele probleme au fost puse în mod nedrept pe seama acestui Guvern. Nu este el cel care le-a generat. Acest Guvern și acest ministru este cel care se străduie să le rezolve," a spus Gabriela Crețu în plenul Senatului.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel