Seif cu 35.000 de euro, interceptat de autoritățile vamale române: Noi victime ale escrocheriei „Generalul american“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Un român a furat 170.000 de euro din casa unei femei și i-a îngropat în curte
Un român a furat 170.000 de euro din casa unei femei și i-a îngropat în curte

Un bărbat, care se dădea drept militar din armata SUA, a reușit să scoată mii de dolari de la o femeie, îmbrobodind-o cu povești siropoase. Cu promisiunea unei relații serioase și căsătorii ulterioare, spunând că vrea să îi trimită un colet, dar, mai întâi, să achite ele taxele vamale. Când victima a înțeles că a fost extorcată explicația a fost că seiful cu bani pe care el i l-ar fi trimis a fost  interceptat de autoritățile vamale române.

"Ofițerul" a simulat u relație amoroasă cu o femeie din Wolfsberg. "Căpitanul Felix Shuster" este pseudonimul unui escroc amoros care s-a dat drept ofițer, reușind să scoată mii de euro de la victima s îndrăgostită.

Ceea ce, la prima vedere, părea o poveste de dragoste desprinsă dintr-un film, s-a încheiat cu o trezire neplăcută la realitate pentru o femeie de 54 de ani din Wolfsberg. Sub pseudonimul "Căpitanul Felix Shuster", un așa-zis escroc amoros s-a dat drept ofițer al forțelor armate internaționale din Afganistan.

Necunoscutul a curtat-o pe femeie timp de luni de zile prin intermediul rețelelor de socializare. Cu toate acestea, s-a dovedit că în spatele acestei relații de dragoste se afla un alt motiv. În curând au urmat primele cereri de bani. Femeia de 54 de ani a transferat câteva mii de euro într-un cont din Africa. Dar acesta nu a fost sfârșitul poveștii.

Falsul ofițer a declarat că i-a trimis alesei sale un seif cu mulți bani, care din păcate a fost interceptat de autoritățile vamale române. Acum au cerut 35.000 de euro în taxe vamale. În plus, "Felix Shuster" a declarat că a fost rănit într-o bătaie. Deoarece femeia de 54 de ani din Wolfsberg era deja familiarizată cu scheme de fraudă similare din mass-media, a raportat în cele din urmă persoana necunoscută la poliția din Wolfsberg.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel