Şeful Poliţiei Române: "Nu mi-e frică de nicio schimbare din funcţie"

Şeful Poliţiei Române, chestorul Ioan Buda, a participat miercuri, la o şedinţă a noului ministru al Afacerilor Interne, Nicolae Moga, cu şefii de arme din instituţie, acesta precizând la ieşire că nu îi este frică că ar putea fi schimbat din funcţie.

"A fost o şedinţă constructivă. Nu mi-e frică de nicio schimbare din funcţie. Aici este o echipă de oameni profesionişti, bine pregătiţi, vor urma şi rezultatele. Sigur că da (noul ministru a discutat priorităţile -n.r.)", a declarat chestorul Ioan Buda, directorul general al Inspectoratului General al Poliţiei Române, după şedinţa cu noul ministru al Afacerilor Interne, Nicolae Moga.

Nicolae Moga, numit de PSD la portofoliul Interne în locul lui Carmen Dan, a depus  jurământul miercuri la Palatul Cotroceni. Evenimentul a durat aproximativ opt minute.

Moga este senator PSD de Constanţa, aflat la al treilea mandat şi vicepreşedinte al Biroului Permanent al Senatului României. Între 1996-2000, a fost preşedintele televiziunii Neptun Constanţa.

Nicolae Moga a început munca în 1977, în poziţia de şef lot la Energomontaj Turceni, iar din 1980 a fost şef de brigadă, coordonator lucrări de construcţii montaj ecluzele Năvodari şi Cernavodă - Energomontaj Năvodari. Între 1986 şi 1991, a fost director adjunct Management - Energomontaj CNE Cernavodă, sectorul Termocentrale Electrice, iar apoi a fost numit, între 1991 şi 1993, subprefect al judeţului Constanţa. De altfel, Nicolae Moga a mai deţinut funcţia de subprefect al judeţului Constanţa şi între 2003-2004. Timp de patru ani de zile, respectiv între 1996 şi 2000, Nicolae Moga a fost preşedintele televiziunii Neptun Constanţa, iar în 2008 a obţinut primul său mandat de senator în Parlamentul României, fiind apoi numit vicepreşedinte al Comisiei pentru Apărare, Ordine Publică si Siguranţă Naţională. În 2012, a mai obţinut un mandat de senator, iar acum se află la al treilea. Nicolae Moga a fost cursant, între 1973 şi 1977, al Facultăţii de Energetică, Specializarea Centrale Termoelectrice din cadrul Institutului Politehnic Bucureşti, a făcut studii studii postuniversitare de management şi finanţare Locală, între 2002-2004, la Universitatea Ecologică Bucureşti, între 2002 şi 2006, a făcut Facultatea de Drept şi Ştiinţe Juridice din cadrul Universităţii Ecologice Bucureşti, iar în 2011 a absolvit Universitatea Naţională de Apărare ,, Carol I ,,.

Nicolae Moga este membru PSD din 2003, mai exact a deţinut funcţia de membru al Comitetului Executiv Constanţa, conform Mediafax.ro.

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy