Şeful Poliţiei Române, despre achiziţia de BMW-uri: "Speculaţiile din spaţiul public sunt total nefondate"

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:
Muncitori străini răpiți și șantajați în România: Suspecții au cerut 10.000 de euro pentru eliberarea unuia dintre ei
Muncitori străini răpiți și șantajați în România: Suspecții au cerut 10.000 de euro pentru eliberarea unuia dintre ei

Şeful Poliţiei Române, Benone Matei, a declarat luni că sunt 'nefondate' şi 'aduse în discuţie cu rea-credinţă' criticile din spaţiul public privind achiziţia a 100 de autospeciale BMW ce vor intra în dotarea Poliţiei.

"Este clar că speculaţiile din spaţiul public ale unor reprezentanţi sindicali sunt total nefondate şi aduse în discuţie cu rea-credinţă, astfel încât să aducă grave prejudicii de imagine instituţiei şi menite să ştirbească din încrederea cetăţenilor în Poliţia Română", a spus Benone Matei într-o declaraţie de presă.

El a precizat că procedurile de achiziţie publică respectă principiile oportunităţii, legalităţii şi transparenţei şi că, în orice moment, toate documentele pot fi puse la dispoziţia instituţiilor abilitate, pentru verificare.

"La fiecare achiziţie pe care a făcut-o Poliţia Română, fie ca vorbim de maşini, de armament, au existat contestatari care au aruncat în spaţiul public informaţii false sau trunchiate, suspiciuni şi teorii ale conspiraţiei. De fiecare dată s-a dovedit contrariul acestor speculaţii, demonstrându-se legalitatea acestor achiziţii. Astăzi au fost în discuţie maşinile BMW. Dacă licitaţia era câştigată de un alt producător, cu certitudine erau aceleaşi voci care criticau achiziţia respectivă", a mai spus Benone Matei.

La finalul conferinţei, inspectorul general a transmis că IGPR va continua să fie transparent şi să implementeze planurile de management, pentru sporirea performanţei în activităţile curente ale poliţiştilor.

"Vă asigur că nu ne vom lăsa intimidaţi de încercările de discreditare, din păcate, din ce în ce mai frecvente, dintr-un singur motiv: siguranţa cetăţenilor şi îndeplinirea misiunilor noastre legale nu sunt facultative pentru Poliţia Română", a precizat Matei, potrivit Agerpres.

Poliţia Română a beneficiat de verificarea Agenţiei Naţionale de Achiziţii Publice

 

"Pe toată durata derulării procedurii de achiziţie, Poliţia Română a beneficiat de verificarea observatorilor Agenţiei Naţionale de Achiziţii Publice, care, la finalizarea evaluării, au emis 'avizul conform necondiţionat final' - fără de care nu era posibilă semnarea Acordului-Cadru", a spus Benone Matei într-o declaraţie de presă.

El a precizat că, la nivelul Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, nu a fost înregistrată nicio contestaţie la cele două proceduri organizate de Poliţia Română prin care să fie criticate anumite cerinţe impuse prin documentaţia de atribuire sau rezultatul aplicării procedurii de achiziţie.

Potrivit sursei citate, costul unei autospeciale este de 32.000 de euro, fără TVA, preţ în care sunt incluse accesorii necesare muncii de poliţie, iar preţul de catalog al acestei maşini, fără dotările menţionate, este de peste 38.600 de euro, fără TVA.

Sindicatul Europol critică achiziţionarea a 100 de autospeciale BMW 320ix care urmează să intre în dotarea Poliţiei Rutiere până în vara anului viitor, dintr-un total de 600 de autospeciale pentru care s-a semnat un acord cadru.

Sindicaliştii acuză conducerea IGPR că nu s-au consultat cu poliţiştii înainte de a organiza licitaţia, astfel că dotările prevăzute în caietul de sarcini n-au a face cu nevoile reale ale agenţilor de la rutieră. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel