Şeful diplomaţiei franceze: Rusia "se preface că negociază" cu Ucraina, în timp ce îi ține pistolul la cap

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Şeful diplomaţiei franceze: Rusia "se preface că negociază" cu Ucraina, în timp ce îi ține pistolul la cap
Şeful diplomaţiei franceze: Rusia "se preface că negociază" cu Ucraina, în timp ce îi ține pistolul la cap

Şeful diplomaţiei franceze Jean-Yves Le Drian a acuzat joi Rusia că "se preface că negociază" un armistiţiu în Ucraina, lăsând în acelaşi timp în continuare "armele să vorbească", informează AFP.

La fel ca în Alep (Siria) sau Groznîi (Cecenia), "logica rusă (...) se bazează pe tripticul obişnuit: bombardamente fără discernământ, aşa-zise 'coridoare' umanitare concepute pentru a acuza apoi adversarul că nu le respectă şi negocieri fără alt obiectiv decât cel de a se preface că negociază", a declarat Le Drian într-un interviu pentru cotidianul Le Parisien.

Negocierile ruso-ucrainene au continuat miercuri, Moscova afirmând că acestea vizează în special un statut de neutralitate pentru Ucraina. Cu toate acestea, Ucraina a respins conceptul unei neutralităţi după model suedez sau austriac avansat de Moscova.

 

Zelenski a declarat că este gata să renunţe la orice aderare a ţării sale la NATO



Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat înainte de aceasta că este gata să renunţe la orice aderare a ţării sale la NATO, aderare considerată un casus belli de Rusia.

"Rusia a ales să lase în continuare armele să vorbească", ea "refuză pentru moment" armistiţiul, a afirmat Jean-Yeves Le Drian, invocând în sprijinul acuzaţiilor sale "maximizarea (de către Rusia) a exigenţelor sale", "dorinţa sa privind o capitulare ucraineană" şi "agravarea războiului de asediu".

"Acesta este un proces dramatic cu o brutalitate de lungă durată", a estimat ministrul francez, apreciind că de partea sa Ucraina se angajează "cu responsabilitate şi deschidere în negocieri".

 

Țările occidentale continuă să sancționeze Rusia



La rândul lor, ţările occidentale se află într-o logică "a agravării determinată de sancţiuni, până când preşedintele Putin va considera că preţul care trebuie plătit pentru continuarea conflictului este atât de ridicat, încât este preferabil să se angajeze într-un armistiţiu şi să se angajeze în adevărate negocieri", a subliniat Jean-Yves Le Drian.

Dacă Rusia va folosi "mijloace chimice sau bacteriologice" în Ucraina, aceasta "va constitui o escaladare intolerabilă şi va determina ca răspuns sancţiuni economice absolut masive şi radicale, fără menajamente", a mai avertizat ministrul francez al afacerilor externe.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel