Secretul pentru a vă păstra aragazul mereu curat: o singură acțiune și suprafața este pentru totdeauna ferită de petele persistente

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Iată un secret pentru a vă păstra aragazul mereu curat, cu o singură acțiune.  Suprafața de gătit este pentru totdeauna ferită de petele persistente.

Aragazurile și cuptoarele sunt un teren propice pentru grăsime, murdărie și resturi de mâncare. Iată trei modalități simple de a păstra curățenia în aragaz și în cuptor.

Curățarea unui aragaz de bucătărie este foarte dificilă: este solicitantă din punct de vedere fizic, ca să nu mai vorbim de consumul ridicat de produse de curățare.

De asemenea, nu trebuie să uităm efectele periculoase ale "substanțelor chimice" atât pe suprafața aparatului, cât și asupra corpului uman.

Utilizarea repetată a prafurilor de curățat poate provoca arsuri pe placa de încălzire și vă poate afecta pielea de pe mâini. Nici inhalarea mirosului chimic nu este bună.

 

Secretul pentru a vă păstra aragazul mereu curat

 

Din fericire, gospodinele istețe au găsit o modalitate de a păstra aragazul curat pentru totdeauna. Tot ce trebuie să faceți este să puneți un material pe dispozitiv.


Dacă profitați de sfaturile de mai jos, nu vei mai fi nevoiți să curățați aragazul sau să folosiți "chimicale".

Ar trebui folosit un material ieftin pe care multe gospodine îl au în dulapul din bucătărie. Vorbim despre folia de aluminiu alimentar - banalul staniol.

 

O singură acțiune și suprafața este pentru totdeauna ferită de petele persistente

 

Este suficient să faceți găuri în folia de aluminiu pentru arzătoare și apoi să acoperiți dispozitivul cu ea. Este recomandabil să folosiți două straturi de folie de o dată.

Prin urmare, atunci când gătiți alimente, nu suprafața aragazului se va murdări, ci capacul său de protecție din folie.

Cu toate acestea, acest material va trebui să fie înlocuit periodic. Cu toate acestea, această sarcină este mult mai ușoară decât curățarea unei suprafețe murdare.

 

Moduri simple de a păstra curățenia aragazului și a cuptorului

 

Aragazul este principala suprafață de lucru a bucătăriei - locul unde se prepară cele mai bune alimente. Utilizarea constantă transformă aragazul și cuptorul într-un teren propice pentru grăsime, murdărie și resturi de mâncare. Nu aștepți cu nerăbdare o astfel de companie. Dar nu vă faceți griji: iată câteva modalități simple de a vă menține curată mașina de gătit și cuptorul.


1. Cel mai bine este să vă curățați cuptorul și cuptorul imediat după ce ați gătit. După ce se răcește, bineînțeles. Dacă ajungeți relativ repede la resturi, acestea nu vor avea timp să se întărească - la urma urmei, asta este ceea ce necesită atât de mult efort ulterior.

Începeți procesul de curățare prin spălarea rafturilor cuptorului în apă cu detergent. Scoateți și grilele din aragaz și trimiteți-le și pe acestea la o sesiune de spălare cu apă cu săpun.

În timp ce acestea se înmoaie, este timpul să curățăm aragazul și cuptorul. Aici, totul poate fi unsuros și lipicios din cauza reziduurilor de gătit, așa că este întotdeauna o idee bună să le curățați cu un burete bun. Trageți mânerele aragazului spre dumneavoastră și acestea ar trebui să iasă ușor. (Nu vă faceți griji: sunt la fel de ușor de pus la loc). Spălați, clătiți și lăsați-le să se usuce.

2. După ce aragazul dumneavoastră strălucește ca nou, puteți lua măsuri de precauție suplimentare pentru a preveni acumularea de murdărie în viitor. Puneți o tavă de gătit pe suportul inferior al cuptorului, astfel încât particulele de alimente să poată cădea pe ea și grăsimea să se scurgă.

Data viitoare când pregătiși o masă pentru întreaga familie, folosiți o protecție împotriva stropilor pentru a proteja aragazul. Toate aceste măsuri vor face curățenia puțin mai ușoară în viitor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel