Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, diagnosticat cu Zona Zoster, nu mai vine în România

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a fost diagnosticat cu Zona Zoster și nu mai vine în România, unde urma să participe la Summitul Formatului București 9 (B9), potrivit Reuters.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a fost diagnosticat cu Zona Zoster și, prin urmare, va purta discuțiile programate în Germania și România doar de la distanță, a declarat joi un oficial NATO.

„Secretarul general își va desfășura vizita planificată în Germania și România de la distanță, mai degrabă decât personal”, a declarat oficialul pentru Reuters.

„El a fost diagnosticat cu Zona Zoster, care poate apărea după COVID-19, și lucrează de acasă”.

Stoltenberg a fost testat pozitiv pentru COVID-19 la mijlocul lunii mai. La momentul respectiv, el prezenta simptome ușoare și lucra de acasă, potrivit unui purtător de cuvânt al alianței militare occidentale.

Stoltenberg urma să se întâlnească joi la Berlin cu cancelarul german Olaf Scholz și să participe vineri la o întâlnire cu liderii României, Poloniei și Ungariei la București.

 

Jens Stoltenberg: Occidentul trebuie să se pregătească de un „război de uzură” pe „termen lung” în Ucraina

 

Ţările occidentale trebuie să se pregătească de „un război de uzură” pe „termen lung” în Ucraina, a avertizat secretarul general al NATO Jens Stoltenberg la Washington, după o întrevedere cu preşedintele american Joe Biden, relatează AFP.

„Trebuie să fim pregătiţi pe termen lung. Pentru că ceea ce vedem este că acest război a devenit acum un război de uzură”, a declarat Jens Stoltenberg în faţa jurnaliştilor.

Jens Stoltenberg este prezent în capitala americană pentru a pregăti summitul NATO prevăzut să aibă loc între 28 şi 30 iunie la Madrid şi a precizat că are intenţia de a obţine rezultate înaintea evenimentului.

Războiul din Ucraina „s-ar putea termina mâine, dacă Rusia pune capăt agresiunii sale”, a declarat miercuri secretarul general al NATO în cadrul unei conferinţe de presă alături de şeful diplomaţiei americane, Antony Blinken.

Dar "nu vedem niciun semn în această direcţie în acest stadiu", a adăugat el.

Războiul declanşat de Rusia în Ucraina va dura încă „multe luni”, a afirmat la rândul său Antony Blinken.

De la începutul invaziei, trupele ruse au preluat controlul unor regiuni din sudul Ucrainei - cea mai mare parte din Herson şi o parte din Zaporojie - şi avansează lent în Donbas după cucerirea Mariupol (sud-est).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel