Secția Specială. Tudorel Toader: "Comisia Iordache a înființat-o. Pentru cei care nu vor să știe adevărul"

Narcis Popa |
Data publicării:
Tudorel Toader
Tudorel Toader

Fostul ministru al Justiției, Tudorel Toader spune că Secția Specială de Investigare a Infracțiunilor din Justiție a fost înființată de comisia condusă de Florin Iordache și a urmat apoi parcursul în Parlament, cu multe neconstituționalități în aceste legi.

"Pentru cei care nu vor să afle adevărul !

La inițiativa Comisiei speciale (comisia Iordache), parlamentul a adoptat Legea 207 din 20 iulie 2018, pentru modificarea și completarea Legii nr.304/2004 privind organizarea judiciară, iar prin art. 88 indice 1 – 88 indice 9 a consacrat și înființarea Secției speciale de investigare a infracțiunilor din justiție, urmând apoi întreaga odisee parlamentară, cu multe controverse și neconstituționalități," este mesajul lui Tudorel Toader.

Guvernul va desființa Secția Specială

 

Memorandumul elaborat de Ministerul Justiţiei privind organizarea şi funcţionarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) şi care propune desfiinţarea SIIJ se află pe agenda şedinţei de guvern care are loc vineri seara, de la ora 20,00.

Potrivit unei informări transmisă de către Biroul de Presă al Guvernului, memorandumul se află printre actele normative care vor discutate în cadrul şedinţei de guvern de vineri seara.

Ministerul Justiţiei va promova desfiinţarea Secţiei speciale de investigare a infracţiunilor din Justiţie (SIIJ), printre motive aflându-se şi opţiunile magistraţilor consultaţi şi criticile formulate în rapoartele de ţară, a anunţat ministrul Cătălin Predoiu pe 15 decembrie, la reuniunea de la Constanţa prilejuită de aniversarea a 15 ani de la înfiinţarea DIICOT.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel