Se impune starea de URGENŢĂ din nou în România? Nelu Tătaru RĂSPUNDE

Andreea Cosma |
Data publicării:
nelu_tataru_ministru_sanatatii
nelu_tataru_ministru_sanatatii

Nu se impune în acest moment revenirea la starea de urgență, spune ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. Potrivit acestuia, sunt sute de elevi și profesori infectați cu noul Covid -19, iar infectările pot fi puse pe seama începutului şcolii, dar nu în totalitate.

În ultimele șapte zile s-au înregistrat - „oarecum în legătură cu activitatea școlară” - 158 de copii infectați și 73 de cadre didactice și nedidactice infectate, a spus Tătaru.

Potrivit acestuia, de la începutul pandemiei au fost în jur de 3.200 de copii cu vârste între 0 și 9 ani și 5200 de copii între 10 și 19 ani infectați.

Întrebat dacă este valabilă revenirea la starea de urgență dacă timp de peste cinci zile de înregistrează mai mult de 2.000 de cazuri, Tătaru a răspuns că starea de urgență în acest moment nu se impune: „Se impune respectarea regulilor”.

Ministrul Sănătății a reiterat ideea că fiecare parte implicată are îndatoririle sale: „Ziua se compune din transport către școală, ziua școlii, transportul de la școală acasă, lucrul în familie, jocul în parcuri. Toate sunt reglementate, noi doar trebuie să respectăm măsurile”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel