Scandal uriaș de corupție în Spania: șefa Gărzii Civile și-a dat demisia 

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Directoarea generală a Gărzii civile spaniole, Maria Gamez, prima femeie care ocupă acest post, şi-a anunţat miercuri demisia, pe fondul unor acuzaţii de corupţie împotriva soţului ei, relatează AFP.

"Vă convoc pentru a-mi anunţa demisia ca directoare generală a Gărzii civile", a declarat în faţa presei Maria Gamez, numită în ianuarie 2020 de guvernul de stânga al Spaniei în fruntea jandarmeriei spaniole.

Ea a precizat că a luat această decizie "din principiu, din onestitate şi responsabilitate", după ce a aflat că soţul ei a fost "convocat în cadrul unei proceduri judiciare".

Gamez a mai subliniat că soţul ei - care face obiectul unei anchete judiciare într-o afacere de corupţie cu fonduri publice - "are dreptul la prezumţia de nevinovăţie, ca toată lumea".

Demisia Mariei Gamez vine într-un moment în care Garda civilă este afectată de scandaluri de corupţie implicând ofiţeri de rang înalt, inclusiv unul legat de lucrări efectuate la sediul gărzii.

Garda civilă spaniolă, creată în 1844, este plasată sub dubla autoritate a Ministerelor de interne şi apărării şi intervine în special în mediul rural, menţionează AFP.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel