Scandal la TVR. Directorul Doina Gradea răspunde acuzațiilor

Narcis Popa |
Data publicării:

Preşedintele - director general al Societăţii Române de Televiziune, Doina Gradea, a declarat marţi la Comisia de cultură a Camerei Deputaţilor că multe dintre lucrurile evidenţiate în scrisoarea transmisă Parlamentului de către organizaţiile ale jurnaliştilor ar fi folclor.

"Această scrisoare este extrem de tendenţioasă şi nu reflectă în niciun caz realitatea din televiziunea publică. Televiziunea publică, din momentul în care am preluat mandatul, trece printr-o perioadă de relansare, după plata datoriilor istorice. Am reuşit să începem relansarea televiziunii publice. Vă anunţ că de la 1 ianuarie, sperăm ca de la 1 ianaurie 2019, TVR 1 şi TVR 2 vor fi distribuite, difuzate în format HD pentru prima dată. Şi multe alte lucruri s-au întâmplat în televiziunea publică. Probabil că am intrat în competiţie, mai mult ca sigur consider eu, mai ales după datele de audienţă pe care le-am înregistrat. Dacă ne uităm, şi pe 1 decembrie am fost lider de audienţă. (...) Toate acele afirmaţii făcute în scrisoarea deschisă sunt extrase dintr-un raport al Comisiei de etică şi arbitraj al TVR, la care au adăugat multe comentarii, fără să aibă niciun fel de probă, niciun fel de dovadă, multe dintre acele lucruri punctate în scrisoare sunt folclor. Nu se poate să ajungem la acest nivel, să ajungem în Parlament, să fim convocaţi şi dumneavoastră să fiţi în situaţia în care să citiţi folclor. Nu a fost niciun fapt, niciun element de cenzură niciodată de când sunt eu în televiziunea publică, care să aibă legătură cu persoana mea sau cu managementul din televiziune", a spus Gradea la Comisia de cultură, unde este audiată.

În timpul audierilor, deputatul USR Iulian Bulai i-a cerut demisia pentru management defectuos.

Audierea Doinei Gradea a avut loc după ce Comisia de cultură a primit o scrisoare deschisă din partea unor organizaţii locale şi centrale ale jurnaliştilor, dar şi din partea unor organizaţii neguvernamentale, care atrăgeau atenţia asupra situaţiei "îngrijorătoare" în care se află televiziunea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel