SCANDAL la cimitirul din Valea Uzului! Ungurii fac lanț uman pentru a nu intra românii în cimitir. ULTIMA ORĂ

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Peste 1000 de maghiari au format, joi, un lanț uman în fața Cimitirului Eroilor din Valea Uzului pentru a nu permite accesul la manifestările care urmează să fie organizate de Ziua Eroilor de mai multe asociații românești, până la reglementarea situației create în jurul acestui cimitir, relatează Mediafax.

UPDATE 2: Jandarmii au intervenit pentru a calma spiritele. Se pare că ungurii au plecat, escortați de jandarmi, pentru ca tensiunile să nu escaladeze și mai mult și să se ajungă la bătaie. Românii au intrat în cimitir pentru a comemora memoria eroilor români. 

UPDATE 1: Potrivit Antena 3, românii au forțat porțile cimitirului și au intrat, provocându-se o busculadă.

Știre în curs de actualizare...

(w670)

Liderul grupului UDMR din Camera Deputaților, Korodi Attila, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că oamenii stau unii lângă alții, iar pentru că sunt foarte mulți nici nu trebuie să se țină de mână pentru a bloca accesul.

"Sunt cel puțin 1.000 de persoane din zona Ciucului, dar și din Covasna, este o acțiune de solidaritate și de veghe în jurul gardului Cimitirului din Valea Uzului, pe terenul adiacent al drumului care se află în domeniu public al județului Harghita. Este un lanț uman, suntem atât de mulți oameni încât nici nu trebuie să ne ținem de mâini, stăm unii lângă alții doar la intrarea în cimitir. Așteptăm și vedem ce se întâmplă. Prin acțiunea noastră dorim să nu aibă loc în cimitir evenimente până nu se reglementează situația, mai ales la nivelul ministerelor Apărării din România și Ungaria, care au semnat un acord privind cimitirele militare", a spus Korodi.

Printre cei prezenți se numără parlamentari și primari ai UDMR, dar și simpli cetățeni.

Cei prezenți au pancarte cu documentele emise de autoritățile statului român care atestă că acțiunile Primăriei Dărmănești privind inaugurarea parcelei eroilor români din Cimitirul Valea Uzului s-au făcut cu încălcarea legii.

De la ora 17.00, în Cimitirul Eroilor din Valea Uzului sunt programate manifestări aprobate de Primăria Dărmănești de sărbătorire a Zilei Eroilor, la care și-au anunțat participarea mai multe asociații românești.

La fața locului se află jandarmi și polițiști.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel