Scandal în Italia. Un român a MURIT după ce medicii l-au trimis ACASĂ și i-au spus să aștepte să fie contactat de medicul de familie

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Este scandal în Italia după ce presa din peninsulă a relatat despre cazul unui român de 46 de ani din Torino care nu a fost internat deși avea simptome de covid. Bărbatul avea să moară acasă, 72 de ore mai târziu.  

Procurorul a deschis o anchetă cu privire la cazul unui pacient în vârstă de 46 de ani din Torino, care nu a fost internat în spital, în ciuda faptului că a fost testat pozitiv cu covid. 

Bărbatul a fost trimis acasă și internat mai târziu, când starea sa a început să fie critică: a murit însă la 72 de ore de la apariția simptomelor Covid. Pacientul suferea de mai mult timp de o patologie care atacă mușchii. Și tocmai de aceea la spitalul din Torino era tratat de un imunolog.

Pe 30 octombrie, pacientul a mers la spital, cu un test pozitiv, dar fără febră. A fost trimis acasă și i s-a spus să aștepte să fie contactat de medicul de familie.

Dar, din păcate, boala a avut o evoluție foarte rapidă, iar încercarea extremă de a-l salva în terapie intensivă nu a avut succes.
Acum familia a depus o plângere: poate că bărbatul ar fi putut fi salvat dacă ar fi fost intubat imediat, susțin aceștia.

 

Explicația medicilor după moartea românului din Italia

 

Cu privire la caz, directorul medical al spitalului Carmen Azzolina a declarat ziarului Repubblica: „Nu a fost posibil să se prevadă o deteriorare atât de rapidă”.

După prima sosire la spital, pe data de la 30 octombrie, bărbatul de 46 de ani  de origine română, a fost trimis acasă : nu avea febră, are o vârstă care nu este considerată critică și i s-au prescris antipiretice și antiinflamatoare. În cele din urmă, i s-a  spus să meargă la medicul său de familie.

Dar a doua zi situația s-a agravat și de data aceasta bărbatul a fost internat în spital .

La ora 8:00, pe data de  1 noiembrie, se observă probleme majore de saturație a oxigenului în sânge și a fost intubat. Parametrii săi s-au înrăutățit foarte repede, până când moartea sa a fost delarată la ora 17.40 în aceeași zi.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel