Scăderea ratingului de țară distruge economia României. Ce spune PNL

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Ratingul de țară al României se va modifica de la "stabil" la negativ", chiar de pe 1 martie. Modificarea va fi operată de agenția Standard - Poor's, o susțin surse guvernamentale.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, a spus la B1 că cel care a fpcut această dezvăluire este chiar Cristian Socol, consultantul acestei guvernări. 

"Din tot mai multe surse mi se confirmă această informație că mâine (nr. vineri) Standard - Poor's va schimba perspectiva pentru ratingul României de la stabil la negativ și acum câteva ore am scris pe Facebook această informație are devastează pur și simplu stabilitatea economiei românești și la câteva ore am avut o reacție inclusiv de la unul din autorii teoriei economice pe care se bazează actualul guvern, domnul Cristian Socol.

El a promovat o teorie prin care se poate creștere economică prin creșterea salariilor. Practic, domnul Socol recunoaște în postarea din această seară falimentul acestei teorii și capitulează în fața acestei evaluări a agenției de rating", a declarat Ionel Dancă în la "Dosar de Politician" de la B1TV.

Această modificare a ratingului de țară înseamnă creșterea costurilor de finanțare, creșterea cheltuielile bugetare, un deficit bugetar mai mare, reducerea investițiilor străine directe, reducerea veniturilor bugetare, creșterea dobânzilor, deprecierea leului și căderea burselor, spune Dancă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel