Saramet: Românii plecaţi în străinătate să îşi cunoască foarte bine drepturile

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Românii plecaţi la muncă în străinătate trebuie să îşi cunoască foarte bine drepturile, a spus, luni, secretarul de stat în cadrul Ministerului Românilor de Pretutindeni, Veaceslav Saramet.

Declarația a fost făcută în cadrul unui eveniment de prezentare a campaniei "Informare acasă! Siguranţă în lume!".

Campanie națională

"Mesaj nostru, al Ministerului Românilor de Pretutindeni, este unul de reîntoarcere în ţară, ca şi un mesaj clar de la guvern. (...) În acelaşi timp, realitatea este că foarte mulţi români pleacă pentru a căuta oportunităţi mai bune şi, din păcate, uneori nu ne ştim şi nu ne cunoaştem foarte bine drepturile şi atunci s-a născut această campanie, o campanie de informare şi de prevenire, de conştientizare că atunci când decizia vine de a pleca din ţară, oamenii să îşi cunoască foarte bine drepturile, pentru că un cetăţean informat este un cetăţean puternic. Astfel, anul acesta, în an centenar, împreună cu un grup de lucru de la Ministerul Românilor de pretutindeni s-a decis să fie o campanie naţională, să mergem în fiecare judeţ", a spus Saramet.

Oportunități pentru românii care vor să se întoarcă în țară

Directorul AJOFM Giurgiu, Maria Ghiţă, a prezentat oportunităţile de care beneficiază românii care vor să revină în ţară, de la prime de relocare sau achitarea chiriei dacă îşi schimbă domiciliul sau cheltuiala de transport dacă angajarea este la mai mult de 15 kilometri de casă. "Aş dori ca împreună cu dumneavoastră, ca profesori, ca diriginţi să venim către localităţile din care sunteţi, să-i înregistrăm pe aceşti tineri pentru că sunt foarte multe proiecte care se adresează tinerilor cu vârsta până în 24 de ani. Avem proiecte de formare profesională, încadrare în muncă, profilare, consiliere", a declarat Maria Ghiţă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel