Sărace în calorii și bune pentru metabolism: zece alimente delicioase care te ajută să slăbești

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Sărace în calorii și bune pentru metabolism, zece alimente delicioase care te ajută să slăbești
Sărace în calorii și bune pentru metabolism, zece alimente delicioase care te ajută să slăbești

Mănânci puțin și nu slăbești? Din păcate, nu este chiar atât de simplu. Dar există alimente pe care ar trebui să le incluzi în meniu, deoarece te ajută să ajungi la silueta dorită.

1. Grapefruit. După cum a arătat un studiu din California, după ce mănânci jumătate de grapefruit consumi mai puține calorii și te simți sătul mai repede. Prin urmare, este un plus ideal pentru planul tău de dietă dacă vrei să slăbești.

2. Nucile sunt bogate în grăsimi. Dar conțin și fibre și proteine. Sunt ideale ca o mică gustare între mese. Tot pentru că în cantități mici susțin activ metabolismul  și astfel pierderea în greutate.

3. Brânza de vaci și quarcul cu conținut scăzut de grăsimi se numără și ele printre alimentele care nu trebuie uitate atunci când slăbești.  Ambele produse lactate au un conținut ridicat de proteine ​​și doar câteva calorii. Te mențin sătul mult timp și sunt bogate în calciu.  

4. Legumele crucifere, care includ broccoli și conopida, precum și varza de Bruxelles, sunt foarte bogate în fibre și nutrienți. Ele conțin, de asemenea,  multe proteine. Leguma susține pierderea în greutate prin densitatea sa scăzută de energie în combinație cu proteine. Sfat: Este mai bine să eviți să le pregătești cu mult unt.

5. Dacă cartofii fac sau nu parte din dietă este un subiect controversat. Dar beneficiile sunt clare: cartofii conțin mult potasiu (important pentru o tensiune arterială sănătoasă) și alți nutrienți precum fier și magneziu. Pur și simplu nu sunt neapărat săraci în carbohidrați. Dar dacă lași cartofii fierți să se răcească puțin, se poate forma amidon rezistent, care la rândul său poate avea un efect pozitiv asupra pierderii în greutate. Acest lucru este valabil și pentru cartofii dulci, napi și alte legume rădăcinoase. 

 

Legumele cu frunze verzi  au un efect pozitiv asupra digestiei 

 

6. Unele leguminoase și fasole (de exemplu, năut, linte, fasole neagră și fasole) conțin o cantitate deosebit de mare de fibre și proteine ​​sănătoase. Ambele te țin sătul mult timp și vei mânca mai puține gustări  după o porție de leguminoase pe parcursul zilei.

7. Dacă adaugi o doză de oțet de mere într-un fel de mâncare care este foarte bogat în carbohidrați, de multe ori te vei simți sătul mai repede și automat vei mânca mai puțin. Oțetul fructat se adaugă la tocane sau se consumă sub formă de vinegretă cu salate. Îl poți bea chiar și în porții mici, pur sau diluat cu apă.

8. Legumele cu frunze verzi precum rucola, spanacul, salata iceberg sau varza kale au un gust foarte diferit. Ceea ce au în comun, totuși, sunt puținele calorii și carbohidrați, dar multe fibre. Au un efect pozitiv asupra digestiei. De asemenea, conțin multe vitamine, minerale și antioxidanți. Le poți mânca mult fără a număra caloriile. 

9. Datorită numeroșilor săi acizi grași cu lanț mediu, uleiul de cocos poate stimula arderea caloriilor și te poate face să te simți sătul mai rapid. Este important să înlocuiești unele uleiuri cu ulei de cocos atunci când gătești.

10. Se spunea că prea multe ouă au un efect negativ asupra sănătății, sau mai exact asupra nivelului de colesterol. Dar cercetătorii au infirmat de mult acest lucru. Ouăle sunt bogate în proteine. Gălbenușul de ou este deosebit de bogat în nutrienți, iar ouăle te țin sătul mult timp, fără a avea multe calorii. Apropo: dacă coaja este intactă, un ou fiert va rezista două săptămâni bune în afara frigiderului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel