Șapte lucruri neașteptate pe care le poți face cu apa de gură! Încearcă și nu vei regreta

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Șapte lucruri neașteptate pe care le poți face cu apa de gură! Sursa - Pexels
Șapte lucruri neașteptate pe care le poți face cu apa de gură! Sursa - Pexels

Majoritatea dintre noi folosesc apă de gură. Această apă oferă un plus de igienă și prospețime cavității bucale. Dar  majoritatea oamenilor nu știu că apa de gură are  multe alte întrebuințări, de exemplu în gospodărie.  

Nu contează ce fel de apă de gură folosești, principalul lucru este  să fie incoloră și nu conțină  zahăr. 

Știați că apa de gură a fost inventată în 1892? La Dresda, Karl August Lingner a dezvoltat prima formulă care trebuia să funcționeze împotriva germenilor bacterieni și a bolilor dentare pe care le provoacă. 

Apa de gură combate mătreața. Deoarece servește la distrugerea ciupercilor și a  bacteriilor din gura, apa de gură poate fi folosit si pentru combaterea mătreții. Se amestecă 1/2 cană de apă cu 1/2 cană de apă de gură. Toarnă acestă soluție peste părul ud și după câteva minute clătește bine cu apă curată. 

Șapte trucuri chinezești străvechi care te ajută să arăți mai tânără. Vor da rezultate imediat ce le vei pune în aplicare

 

Spălă hainele.  Detergentul s-a terminat? Nu intrați în panică, îl puteți înlocui  cu apă de gură. Rufele vor fi la fel de curate pentru că sunt dezinfectate. În plus vor mirosi frumos și proaspăt după aceea. Un capac de apă de gură este suficient pentru o mașină de spălat.

Combate mirosul neplăcut al coșului de gunoi. Mai ales în lunile mai calde ale anului, coșul de gunoi miroase urât. Înmuiați o dischetă de bumbac în apă de gură și puneți-o în coșul de gunoi. Problema va fi rezolvată, iar mirosul urât va dispărea.

A pus patru linguri de bicarbonat și două de apă oxigenată. Ce a putut să facă cu acest amestec este minunat!

Combate piciorul atletului. Puneți apă de gură într-un lighean cu apă calduță și țineți picioarele 30 de minute. Uscați apoi picioarele cu un prosop și dați-le cu o loțiune specială.

Curăță-ți periuța de dinți. Sună logic, nu-i așa? Pe periuța de dinți se regăsesc aceleași bacterii ca cele din gură. Ține periuța de dinți într-un pahar cu apă de gură, o noapte întreagă. După aceea, periuța de dinți va fi complet curată. Cu toate acestea, nu uitați să o înlocuiți la fiecare 3 luni cu una nouă.

Tratează înțepăturile de țânțari - Apa de gură răcorește și calmează mușcăturile de țânțari. Pur și simplu țineți o dischetă de bumbac, înmuiată în apă de gură, pe înțepătură de țânțari pentru a ușura durerea.

Pune un săculeț de sare în mașina de spălat: Trucul care te ajută să scoți hainele curate, fără niciun efort

Curăță toaleta. Pune o ceașcă cu apă de gură în vasul în toaletă și  lasă-o să acționeze  30 de minute. Apoi freacă vasul de toaletă cu peria.

 

Elimină mucegaiul și mirosurile urâte cu acest remediu natural. Valabil pentru toate zonele cu umiditate

 

Baia este singura cameră din casă unde există umiditate.  Aceasta înseamnă nu doar mirosuri urâte, ci și apariția mucegaiului! Cu toate acestea, există un remediu natural, care ne protejează perdeaua de duș de această problemă. În plus, perdeaua de baie va fi avea și un miros plăcut.

Să curățați perdeaua de duș mucegăită nu este o activitate plăcută. Mai ales dacă după câteva săptămâni ești nevoit să o iei de la capăt.

Prin urmare, ar fi mai bine  să preveniți formarea mucegaiului. Dar cum? Este evident: în primul rând trebuie să aerisești bine camera după ce ai făcut duș.

Scapă hainele de mirosuri neplăcute, fără să le speli: Trucuri ieftine și la îndemână, care îți vor ușura viața

 

În al doilea rând, cu cât perdeaua de duș este pliată, cu atât mai multă umezeală va aduna și, prin urmare, va mucegăi. De aceea, perdeaua de duș trebuie să tăiată după dimensiunile necesare: nici mai lată, nici mai înaltă.  Așa se va usca mai ușor.

În al treilea rând, puteți încerca să păstrați în baie o plantă, care absoarbe umezeală și luptă împotriva mirosurilor neplăcute.

A patra strategie este să nu neglijezi niciodată curățarea perdelei de duș. Cel puțin o dată pe săptămână este indicat să o pulverizezi cu oțet alb, care trebuie lăsat să acționeze acționeze aproximativ o jumătate de oră, apoi să o clătești.  Oțetul va elimina mirosul de umezeala, însa nu va lăsa baia parfumată.

Pune spumă de ras în mașina de spălat. Trucul grozav care te scapă de multe bătăi de cap

Pentru a realiza acest lucru, trebuie să încercați un al cincilea truc.  Printre aromele care dau imediat o senzație de curățenie și relaxare, se remarcă levănțica. Acesta este motivul pentru care uleiul esențial de levănțică este, adesea, folosit ca ingredient în produsele de bricolaj pentru casă.

În plus, mulți susțin că levănțica este un excelent produs anti-mucegai: te ajută să previi problema, cât și să scapi de ea. Deci haideți să vedem cum să faceți un spray de lavandă pentru a curăța perdeaua de duș.

Veți avea nevoie de: un pulverizator gol, 100 ml alcool; 15 picături de ulei esențial de lavandă; o perie de curățare.

Amestecați  ingrediente direct în sticla cu pulverizator. Apoi, pulverizați substanța obținută pe petele de mucegai și lăsați-l să acționeze aproximativ o jumătate de oră.

Îndepărtați mucegaiul cu peria. Aplicați produsul aproximativ o data pe săptămână pentru a preveni revenirea mucegaiului. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel