Sancțiune în bătaie de joc pentru șoferița care a condus pe contrasens pe autostradă

Bogdan Bolojan |
Data publicării:
Ungaria. Un român, la un pas să provoace o tragedie, după ce condus pe contrasens pe autostradă
Ungaria. Un român, la un pas să provoace o tragedie, după ce condus pe contrasens pe autostradă

Sancțiune minoră pentru șoferița care a fost filmată recent conducând pe contrasens pe A1.

O tânără a fost identificată de poliţişti şi sancţionată, miercuri, după ce a fost filmată de alţi şoferi în timp ce conducea pe contrasens pe autostrada A1, ulterior martorii distribuind pe reţelele de socializare imaginile surprinse.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, Claudia Iuga, a declarat că incidentul a avut loc miercuri dimineaţă.

"Autoturismul în cauză se deplasa pe autostrada A1, în zona kilometrului 582, pe banda doi, pe sensul opus de mers. Poliţiştii Biroului de Poliţie Autostrada A1 Nădlac-Deva au identificat conducătorul autoturismului, fiind vorba de o tânără de 22 de ani, din Arad", a precizat Claudia Iuga.

Şoferiţa a fost sancţionată cu amendă în valoare de 870 de lei şi i-a fost suspendat dreptul de a conduce pentru 60 de zile. 

Legea din România, sancțiuni blânde pentru mersul pe contrasens pe autostradă

 

Pentru moment, cadrul legislativ din România este unul extrem de blând. Dacă în țara noastră pentru o astfel de abateri rămâi pentru două luni fără permis și poți plăti în 14 zile jumătate din cuantumul amenzii, adică, 435 lei, în alte țări europene sancțiunile pot duce chiar și până la o pedeapsă cu închisoarea dacă se dovedește că șoferul ar fi putut reveni pe sensul său de mers și n-a făcut-o.

Dovadă în acest sens stă condamnarea din 2020 a unui român din Irlanda după ce a mers 25 de kilometri pe contrasens pe autostrada M3, în condiții de ceață densă. 

Românul a fost condamnat la patru luni de închisoare și o amendă de aproximativ o mie de euro, pentru că în tot periplul său ar fi pus în pericol viața a peste 100 de persoane.

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel