Salvini: Ambarcațiunile cu migranți, pline de teroriști

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Haosul din Libia creat în urma ofensivei forţelor conduse de mareşalul Khalifa Haftara a sporit riscul prezenţei teroriste pe ambarcaţiunile cu migranţi care se îndreaptă spre Italia, a avertizat miercuri ministrul de interne italian Matteo Salvini, transmite Reuters. 

"Infiltrarea terorismului islamic nu mai este un risc, a devenit o certitudine: de aceea, este datoria mea să reiterez că pe coastele italiene nu va fi permisă nicio debarcare", a spus Salvini într-un interviu acordat miercuri postului public de radio italian.

Lider al partidului Liga, Matteo Salvini a refuzat să precizeze dacă poziţia Romei s-ar putea schimba în cazul unui război în toată regula în Libia, în urma spiralei de violenţe care a cuprins ţara nord-africană după înlăturarea de la putere a dictatorului Muammar Ghaddafi, în 2011.

În 2017, Italia a încheiat un acord, validat de Uniunea Europeană, cu autorităţile libiene privind instruirea şi echiparea gărzilor de coastă libiene. O înţelegere mai controversată cu miliţiile libiene a permis începând din iulie 2017 o scădere drastică a plecărilor migranţilor către Europa.

Sosirea la putere a lui Matteo Salvini în iunie 2018 şi refuzul său de a permite debarcarea în Italia a migranţilor salvaţi în largul Libiei a redus şi mai mult afluxul de migranţi: 30.000 de sosiri pe coastele italiene între ianuarie şi jumătatea lunii aprilie 2017, 7.500 în aceeaşi perioadă din 2018 şi doar 625 în acest an.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel