S-au găsit bani pentru apă caldă în Capitală. Nicușor Dan: "Am semnat contractul de finanțare"

Liviu Ludovic / 10 noi 2020, 14:09 Salveaza PDF Comentarii
Sursa foto: Facebook
Sursa foto: Facebook

Nicușor Dan și ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, au semnat un contract de finanțare pentru reabilitarea a 210 kilometri din rețeaua principală de termoficare din cei 954, adică 22%. Valoarea contractului este de 1,6 miliarde lei, dintre care 1,3 din finanțare nerambursabilă. 

"Contract de finanțare pentru reabilitarea a 210 kilometri din rețeaua principală din cei 954, adică 22%. E evidentă problema la care această finanțare răspunde - din 2016 până în 2020 numărul de avarii a crescut de la 420 la 1300. Pierderea pe eficiența pe energie termică a crescut cu 5%. De asemenea, a crescut considetrabil cantitatea de apă care trebuie introdusă în rețea. O să avem trei mari îmbunătățiri - în primul rând îmbunătățirea calității căldurii si apei calde, reducerea pierderilor care se va duce în reducerea subvenției pe care municipalitatea o plătește în fiecar3 an. În al treilea rând, reducerea poluării astmosferice”, spune primarul general al Capitalei, Nicușor Dan.

El precizează că valoarea proiectului este de. 1,6 miliarde lei, din care 1,3 miliarde lei finanțare nerambursabilă.

"Au promis luna de pe cer, dar n-au făcut nimic"

 

"Am oferit garanția unui parteneriat loial în serviciul bucureștenirlor. Din păcate, în ultimii 12 ani la PMB au exercitat funcția de primar general oameni care au fost străini de problemele reale ale Bucureștiului, primari generali care au promis luna de pe cer, autostrada suspendată sau înjumătățiirea facturilor la energie termică, dar care nu au făcut nimic. În cadrul cooperării dintre Primăria Capitalei și Guvern are loc un prim eveniment. E doar începutul unei colaborări. Această colaborare va fi urmată de proiecte comune în toate domeniile importante - mediu, mobilitate urbană, sănătate, energie termică”, afirmă Ludovic Orban, prezent la eveniment.

El a precizat că e nevoie de investiții majore pentru a crește randamentul sistemului de termoficare din Capitală.

„La ora actuală producerea energiei termice se face în centrale cu randamente de aproximativ 50%, iar pierderile sunt uriașe. (...) Săptămâna viitoare, deja am discutat cu [rimarul general, vom avea o discuție la Ministerul Economiei, unde vom discuta planurile de investiții legate de ELCEN, astfel încât într-o perioadă rezonabilă să fie efectuate investiții importante care să crească randamentul în producerea energiei termice și electrice în sistem de cogenerare”, adaugă premierul, potrivit Mediafax.

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy