S-a decis noul sef al Jandarmeriei (surse)

Narcis Popa |
Data actualizării: | Data publicării:

Realitatea TV anunță cine va fi numit noul șef la Jandarmeriei după ce lui Sebastian Cucoș îi expiră mâine mandatul de interimar. 

Conform sursei citate, noul șef interimar la Jandarmieriei va fi colonelul Sindile, care este adjunctul lui Sebastian Cucoș și care ar fi fost în Piața Victoriei pentru coordonarea reprimării protestului din data de 10 august. 

Reamitim că Sebastian Cucoș a susținut examenul pentru ocuparea funcției de șef al Jandarmeriei, dar el nu poate ocupa funcția decât cu avizul CSAT-ului. 

Astăzi, administraţia Prezidenţială informează că luarea unei decizii a Consiliul Suprem de Apărare a Ţării în ce priveşte numirea colonelului Sebastian Cucoş în funcţia de inspector general al Jandarmeriei Române ar urma să se realizeze abia după pronunţarea organelor judiciare abilitate cu privire la legalitatea acţiunilor Jandarmeriei Române de la protestul din 10 august. 

"Având în vedere evenimentele din data de 10 august, din timpul protestului din Piaţa Victoriei, în care a fost implicată Jandarmeria Română, se impune ca luarea unei decizii de către Consiliul Suprem de Apărare a Ţării privind numirea colonelului Cucoş Gheorghe-Sebastian în funcţia de inspector general să se realizeze după pronunţarea organelor judiciare abilitate, cu privire la legalitatea acţiunilor Jandarmeriei Române. În acest context, problematica în cauză poate fi supusă analizei şi deciziei CSAT în cadrul unei viitoare şedinţe, luând în considerare şi concluziile anchetelor organelor judiciare competente", a informat Administraţia Prezidenţială prin intermediul unui comunicat. 

Citește și Noul șef al Jandarmeriei. Rareș Bogdan: Ăștia ne cred proști?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel