S-a DECIS: ALDE iese de la guvernare. ULTIMA ORĂ

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Surse politice susţin că ALDE a luat deja decizia de a ieşi de la guvernare săptămâna viitoare. Motivul oficial al rupturii de PSD este cel invocat deja de liderii partidului în spaţiul public: rectificarea bugetară. 

Viorica Dăncilă va mai avea însă o discuţie, vineri, cu Călin Popescu Tăriceanu şi cu Victor Ponta, în urma căreia va încerca să salveze coaliția de guvernare, informează Digi24.

Conform unor surse din ALDE, joi, în partidul lui Tăriceanu s-a discutat concret despre ieşirea de la guvernare care ar urma să aibă loc săptămâna viitoare, după ce preşedintele PSD, Viorica Dăncilă a refuzat pretenţiile partenerilor de coaliţie. În discuţiile purtate între Tăriceanu şi Dăncilă i s-au pus acesteia mai multe condiţii pentru continuarea guvernării.

Printre ele se numără intrarea Pro România în guvern, restructurarea cabinetului şi reducerea numărului de ministere la 19, alocarea a 4 ministere pentru ALDE şi alte 4 ministere pentru Pro România, plus posturi de vicepremier pentru fiecare partid şi, de asemenea, retragerea candidaturii Vioricăi Dăncilă la prezidenţiale şi susţinerea lui Tăriceanu.

Dăncilă a refuzat condițiile lui Tăriceanu

 

Şefa PSD a refuzat condiţiile impuse de oamenii lui Tăriceanu, pe motiv că nu ar avea cum să explice partidului asumarea unor astfel de decizii.

Într-o şedinţă restrânsă desfășurată joi, ALDE a discutat concret despre paşii pe care îi vor face. Ieşirea de la guvernare ar urma să se producă săptămâna viitoare, ALDE semnează o alianţă politică cu Ponta, miza fiind alegerile locale şi parlamentare din 2020. De asemenea, conform unor surse, în partid se fac calcule pentru intrarea în turul al doilea a lui Tăriceanu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel