S-a aflat cauza incendiului de la Mănăstirea Nucet: O lucrare efectuată în acea zi

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

O sudură în zona destinată anexelor din spatele chiliilor a fost cauza incendiului de la Mănăstirea Nucet, informează, marţi, ISU Dâmboviţa.

"Din cercetările efectuate se pare că incendiul s-a produs din cauza efectului termic în urma unor operaţiuni de sudură efectuate în cursul zilei în zona destinată anexelor aflate în spatele chiliilor", precizează ISU Dâmboviţa.

În noaptea de luni spre marţi pompierii au intervenit pentru stingerea incendiului izbucnit la acoperişul chiliilor din cadrul Mănăstirii Nucet.

"În momentul sosirii primelor echipaje la locul incendiului, acestea au constatat că focul se manifesta pe o suprafaţă de circa 500 de metri pătraţi. Din fericire nu au fost înregistrate victime ca urmare a incendiului. În mănăstire se aflau cinci măicuţe care s-au autoevacuat, iar în spaţiile destinate pentru cazare nu erau persoane. Intervenţia rapidă a pompierilor a salvat din calea flăcărilor paraclisul mănăstirii construit din lemn. Acesta se afla lipit de chiliile mănăstirii", a informat ISU Dâmboviţa.

Au fost mobilizate forțe de la mai multe subunități, cu 7 autospeciale de stingere cu apă și spumă, iar pentru asigurarea operațiunilor de intervenție acționează și trei ambulanțe, una SMURD și două SAJ.

Alimentarea cu apă a autospecialelor se face de la un hidrant din zonă și din fântâna aflată în curtea mănăstirii.

Concomitent cu operațiunile de stingere a fost asigurată și evacuarea bunurilor din interiorul chiliilor, potrivit pompierilor dâmbovițeni.

Incendiul a fost lichidat după aproximativ trei ore. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel