Rusia, reacție DURĂ în cazul otrăvirii lui Navalnîi: Acuzații Franței și Germaniei sunt "inacceptabile"

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Diplomaţia rusă a criticat miercuri acuzaţiile ''inacceptabile'' ale Franţei şi Germaniei, care au denunţat o ''implicare şi o responsabilitate'' a Rusiei în otrăvirea opozantului rus Aleksei Navalnîi şi au ameninţat Moscova cu sancţiuni, relatează AFP, citata de Agerpres. 

''În loc să coopereze în mod corespunzător cu Federaţia Rusă pentru a clarifica circumstanţele a ceea ce s-a întâmplat cu acest blogger, guvernele german şi francez au trecut la ameninţări şi tentative de şantaj la adresa noastră'', a indicat diplomaţia rusă într-un comunicat.

Germania şi Franţa au denunţat miercuri o "implicare şi responsabilitate" rusă în otrăvirea cu Noviciok a opozantului Aleksei Navalnîi, atenţionând că ele vor propune măsuri concrete împotriva Rusiei, potrivit unui comunicat comun al miniştrilor de externe ai celor două ţări.

Avertismentul miniştrilor de externe german Heiko Maas şi francez Jean-Yves Le Drian, într-un comunicat comun, intervine după confirmarea de către Organizaţia pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC) a faptului că Aleksei Navalnîi a fost otrăvit cu un agent neurotoxic din grupul Noviciok, substanţă concepută de specialişti sovietici în scopuri militare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel