Rusia continuă să atace: Germania va livra încă 2.700 de rachete antiaeriene Ucrainei

Alexandra Curtache |
Data publicării:

La o săptămână de la începerea invaziei, armata rusă continuă să avanseze și să atace mai multe orașe importante. Germania va livra încă 2.700 de rachete antiaeriene Ucrainei.

Berlinul a decis să-și mărească livrările de arme către Ucraina, trimițându-i 2.700 de rachete antiaeriene suplimentare, a declarat joi o sursă guvernamentală pentru Agenția France-Presse.

Guvernul "a aprobat un sprijin suplimentar pentru Ucraina ," a declarat sursa, referindu-se la rachetele de tip "Strela" de fabricație sovietică. Armele ar urma să provină din depozitele supravegheate cândva de Germania de Est, controlată de sovietici, care s-a reunificat cu Germania de Vest după căderea Zidului Berlinului în 1989.

În weekend, guvernul german a decis să furnizeze Ucrainei 500 de rachete sol-aer Stinger de fabricație americană și 1.000 de arme antitanc.

O sursă a declarat pentru agenția de știri Reuters că rachetele sunt "pregătite pentru a fi transportate", dar că Consiliul Federal de Securitate nu a aprobat încă acest demers.

 

Olaf Scholz: „Este de datoria noastră să sprijinim apărarea Ucrainei

 

Germania a refuzat să trimită arme în Ucraina înainte ca guvernul rus să lanseze ofensiva joia trecută. Dar mișcarea a marcat "o schimbare istorică", potrivit cancelarului Olaf Scholz.

"În această situație, este de datoria noastră să sprijinim apărarea Ucrainei împotriva armatei invadatoare a lui Vladimir Putin în măsura în care putem", a declarat el după atac.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel