Rusia amenință din nou Occidentul: "Vom folosi arme nucleare pentru a apăra teritoriile ucrainene anexate“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, a revenit la amenințările cu arma nucleară: Rusia, "gata să o folosească pentru regiunile anexate", a scris el pe Telegram.

"Obiectivul Ucrainei de a recâștiga toate teritoriile care i-au aparținut anterior" și care acum se află sub controlul Rusiei (după referendumurile de anexare) înseamnă "o amenințare la adresa existenței statului nostru și a prăbușirii Rusiei de astăzi", consideră Medvedev.

Rusia amenință din nou Occidentul: "Vom folosi arme nucleare pentru a apăra teritoriile ucrainene anexate“

 

O nouă amenințare nucleară vine de la Moscova și, din nou, este făcută de vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, care a scris pe Telegram că toate acestea justifică utilizarea armelor nucleare. Pentru că, a explicat el, "acest lucru reprezintă un motiv direct pentru aplicarea clauzei 19 din Fundamentele politicii de stat a Federației Ruse în domeniul descurajării nucleare".

Dar cine este cel care 'plănuiește un conflict nuclear', s-a întrebat Medvedev, "dați-mi voie să vă întreb? Ce este aceasta, dacă nu o provocare directă a unui război mondial prin utilizarea armelor nucleare?". Potrivit fidelului lui Putin, "țările occidentale împing lumea spre un război global. Și numai victoria completă și finală a Rusiei este o garanție împotriva unui conflict mondial".

Nu este prima dată când Medvedev amenință cu folosirea energiei nucleare. El a intervenit deja la sfârșitul lunii septembrie afirmând că Rusia are "dreptul de a folosi arme nucleare dacă este necesar, conform doctrinei nucleare". În august, el a explicat că "Rusia își va garanta interesele naționale cu toate mijloacele de care dispune". Chiar mai devreme, în iulie, el declarase că "ideea de a pedepsi o țară care deține cel mai mare arsenal nuclear din lume este în sine absurdă. Iar acest lucru creează o potențială amenințare la adresa existenței umanității".

Putin spune că Occidentul joacă un "joc periculos, sângeros și murdar”

 

Președintele rus Vladimir Putin a declarat joi că Occidentul joacă un joc "periculos, sângeros și murdar" în privința Ucrainei, dar că Statele Unite și aliații săi vor discuta în cele din urmă cu Rusia.

Putin, vorbind la Clubul de discuții Valdai, a spus că Occidentul este orbit de colonialism și încearcă să limiteze restul lumii.

Președintele rus Vladimir Putin a mai acuzat joi Occidentul și că folosește sancțiuni economice și "revoluții colorate" împotriva rivalilor, deoarece nu poate concura în mod corect cu puterea economică și politică în creștere a Asiei.

Putin a declarat că țările occidentale au "aruncat la o parte regulile" afacerilor internaționale pentru a-și menține dominația și pentru a ține în frâu ceea ce ele consideră a fi "civilizații de mâna a doua", conform Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel