Rusia afirmă că a lansat o altă rachetă hipersonică asupra Ucrainei

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Autoritățile ruse au afirmat că au lansat un alt atac cu rachete hipersonice asupra Ucrainei, pentru a doua zi consecutiv, relatează Sky News.

Arma - cunoscută sub numele de Kinzhal, care înseamnă pumnal - a lovit un depozit de combustibil ucrainean în apropierea portului Mykolaiv de la Marea Neagră, potrivit unui oficial al Ministerului rus al Apărării.

Este a doua zi consecutivă în care Rusia afirmă că a folosit această rachetă, care este capabilă să lovească ținte aflate la 2.500 km distanță, cu o viteză de 10 ori mai mare decât viteza sunetului.

Armata rusă a declarat că ultima sa rachetă hipersonică a lovit un depozit de combustibil ucrainean din Kostiantinivka.

Cu o zi înainte, armata rusă a declarat că o rachetă hipersonică a fost folosită pentru prima dată în luptă pentru a distruge un depozit de muniții în Munții Carpați, în vestul Ucrainei.

Lovitura asupra depozitului de combustibil a implicat, de asemenea, rachete de croazieră Kalibr lansate de nave de război rusești din Marea Caspică, potrivit Rusiei.

Zelenski, mesaj dur pentru parlamentarii din Israel: "De ce nu putem primi arme de la voi? Vrem să trăim, dar vecinii noștri vor să murim“

 

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, solicită Israelului să ofere arme Ucrainei și întreabă de ce acest stat nu a impus sancțiuni Rusiei.

Președintele Volodimir Zelenski solicită Israelului să ofere arme Ucrainei și întreabă de ce acest stat nu a impus sancțiuni Rusiei. El a avut o intervenție, duminică, în fața Parlamentului din Israel.

“Toată lumea știe că sistemele voastre de apărare antirachetă sunt cele mai bune, și că ne puteți ajuta poporul și să salvați viețile ucrainenilor”, a afirmat președintele Ucrainei, care a continuat: “Putem întreba de ce nu putem primi arme de la voi, de ce Israelul nu a impus sancțiuni puternice Rusiei sau nu pune presiune asupra afacerilor rusești? Alegerea vă aparține, fraților, dar va trebui să trăiți cu alegerea pe care o veți face.”

El a solicitat arme pentru Ucraina și a întrebat de ce Israelul nu a impus sancțiuni Rusiei.

Zelenski adaugă că Israelul are cea mai bună apărare antiaeriană din lume și spune că „puteți cu siguranță să ajutați poporul nostru, să salvați viețile ucrainenilor”.

„Alegerea este a voastră, fraților și surorilor, iar voi trebuie să trăiți apoi cu alegerea pe care o faceți, poporul Israelului".

Iron Dome este un sistem de apărare antiaeriană extrem de performant, dezvoltat de două companii aeriene cu sprijinul financiar și tehnic al SUA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel