Rusia a schimbat adresa ambasadei SUA de la Moscova în "Piața republicii populare Donețk"

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Capitala Rusiei a schimbat miercuri adresa oficială a ambasadei SUA la Moscova, pentru a-i "onora" pe separatiştii pro-ruşi din Ucraina, o manieră de a denunţa sprijinul american pentru Kiev, informează AFP şi dpa.

"Ambasada SUA în Rusia are o nouă adresă oficială", a anunţat primăria Moscovei într-un comunicat.

De acum, misiunea diplomatică se află la numărul 1 în "Piaţa Republicii Populare Doneţk", numele unuia dintre teritoriile separatiste din Donbasul ucrainean, a cărui independenţă a fost recunoscută de Rusia în februarie, cu puţin timp înainte de a ataca Ucraina.

Această denumire a fost dată unei intersecţii până acum anonime, alăturată ambasadei. Numele străzilor care încadrează misiunea diplomatică americană nu au fost schimbate.

Această nouă adresă oficială a fost aleasă după un vot online organizat de autorităţile moscovite şi la care au participat 278.684 de persoane, potrivit comunicatului primăriei.

SUA, măsură similiară în cazul lui Boris Nemțov



În context, AFP aminteşte de o măsură similară a SUA. În 2018, o porţiune din bulevardul pe care se află ambasada Federaţiei Ruse în Washington DC a fost redenumită "Boris Nemţov Plaza", în onoarea opozantului rus asasinat în 2015 chiar în apropiere de Kremlin.

Pe 24 februarie, Rusia a lansat o agresiune militară neprovocată şi nejustificată contra Ucrainei. Moscova susţine că este vorba despre o ''operaţiune militară specială de denazificare'' a ţării vecine şi de protejare a comunităţii rusofone din estul Ucrainei.

Războiul din Ucraina continuă. Rusia bombardează Harkovul

 

Între timp, războiul din Ucraina continuă. Cincisprezece persoane, între care un copil de opt ani, au fost ucise sub focul artileriei ruse în regiunea Harkiv (nord-estul Ucrainei), a anunţat marţi guvernatorul, relatează AFP.

''Cincisprezece persoane au murit şi 16 au fost rănite. Acestea sunt consecinţele teribile ale bombardamentelor ruseşti în plină zi în regiunea Harkiv'', a declarat guvernatorul Oleg Synegubov pe canalul său Telegram, precizând că aceste persoane au fost ucise şi rănite în patru bombardamente separate.

Mulţi locuitori ai regiunii Harkov, la graniţa cu Rusia, au fugit la începutul invaziei ruse şi au început să revină acasă după ce încercările forţelor ruse de a ocupa cel de-al doilea oraş ucrainean au fost respinse.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel