RUPTURĂ în Coaliție. ALDE merge SINGURĂ la Europarlamentare

Liviu Ludovic |
Data publicării:

ALDE va participa, după toate probabilităţile, singură la alegerile europarlamentare din luna mai şi nu împreună cu PSD, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, liderul ALDE Alba, Ioan Lazăr.

"Ieri şi alaltăieri (marţi şi miercuri -n.r.) am participat la Bucureşti la şedinţa Biroului Executiv. (...). După toate probabilităţile, ALDE va participa la alegerile europarlamentare singur, nu împreună cu colegii de coaliţie, aşa cum s-a tot vehiculat. Nu s-a discutat deocamdată concret, nu s-a stabilit, dar, repet, după toate probabilităţile, ALDE va participa singur la alegerile europarlamentare", a spus Ioan Lazăr.

El a adăugat că încă nu poate să spună dacă la alegerile prezidenţiale ALDE va susţine aceleaşi candidat ca PSD.

"Deocamdată nu s-a stabilit şi vom vedea în viitorul foarte apropiat. Noi ne-am axat foarte mult pe europarlamentare", a mai spus liderul ALDE Alba. 

Vezi și: Un lider ALDE îl UMILEȘTE pe Dragnea: Chiar dacă va alerga SINGUR, la linia de sosire va ieşi pe locul DOI

Lazăr a adăugat că viitori candidaţi ai ALDE la aceste alegeri "trebuie să fie calificaţi, să corespundă nivelului european, să nu meargă în Parlamentul European să se facă de ruşine şi să denigreze ţara din care provin".

Săptămâna trecută, liderul ALDE Alba a afirmat că, în opinia sa, în competiţia pentru prezidenţiale, "candidatul PSD, chiar dacă va alerga singur, la linia de sosire va ieşi pe locul doi", acesta afirmând, de asemenea, că nu crede că ALDE va fi de acord cu o candidatură a lui Liviu Dragnea.

În ceea ce priveşte europarlamentarele, marţi, la finalul şedinţelor Biroului Politic Executiv şi Biroului Politic Central, preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunţat că ALDE nu a stabilit încă în ce variantă se va prezenta la alegerile europarlamentare, pe liste comune cu PSD sau separat. El a menţionat că s-au stabilit criteriile de selecţie a candidaţilor, evaluarea acestora urmând a fi finalizată pe 21 februarie. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel