Rudel Obreja: „Nu am nevoie de amnistie, ci de un proces corect”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Rudel Obreja, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box, a declarat, la ÎCCJ, că a fost condamnat în dosarul Gala Bute de un complet nelegal constituit, subliniind că este nevinovat şi că nu are nevoie de amistie, ci de un proces corect.

„În România (...) ai convingerea (...) ca sunt în faţa completului de execuţie şi nu a unui complet de judecată. Toată epopeea asta, cine ne judecă, alimentează şi mai mult toate dezvăluirile pe care presa le-a făcut în ultima perioadă în care arată imixtiunile serviciilor secrete, sistemului de forţă care conduce. (...) Pe noi toţi ar trebui să ne judece judecători corecţi, oneşti (...) ceea ce nu se mai întâmplă în ţara asta", a declarat Rudel Obreja, la sediul instanţei supreme, potrivit România Liberă.

Potrivit lui Obreja, el a fost condamnat definitiv în dosarul Gala Bute de un complet al instanţei supreme nelegal constituit, deoarece ar fi fost introduşi „securişti". Obreja s-a prezentat la sediul instanţei supreme pentru a fi judecată contestaţia condamnării în dosarul Gala Bute.

Citește și Rudel Obreja DIVULGĂ cum încerca să fie CONVINS să îi „toarne" pe Băsescu și Udrea

„Şi asta (amnistie şi graţiere, n.r.) dacă e nevoie, dacă este singura soluţie. Ce atâta se dau după fuste? Nu e clar că au fost 1.000 de nenorociri? Nu am nevoie de amnistie, am nevoie de un proces corect. Asta vreau. (...) Eu vă spun de ani de zile că sunt nevinovat", a spus Rudel Obreja.

Rudel Obreja, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box, a fost condamnat în iunie 2018, de instanţa supremă, la 5 ani de închisoare în dosarul Gala Bute. Obreja a făcut contestaţie în anulare, fiind invocată decizia CCR privind constituirea completurilor de 5 judecători de la ÎCCJ, iar magistraţii au dispus ca el să fie eliberat din detenţie, până la soluţionarea cauzei.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel