Românul Virgil Bușă, tatăl fostului iubit al fiicei lui Adrian Minune, ucis după ce a fost forțat să sară de la geam. Irlandezii, șocați de descoperirea DIICOT

Narcis Popa |
Data actualizării: | Data publicării:

Românul Virgil Bușă, tatăl fostului iubit al fiicei lui Adrian Minune a sărit de la geam pe data de 10 aprilie 2014, pentru a scăpa de tortura la care l-au supus alți patru români. Presa irlandeză relatează acum descoperirea procurilor DIICOT, care au preluat ancheta. 

Virgil Bușa locuia în Navan, Co Meath în momentul în care a fost găsit inconștient, în fața scării, după un presupus jaf.  Ulterior ancheta a arătat că acesta a fost torturat și a decis să sară de la geam pentru a scăpa de atacatori. Autoritățile irlandeze spuneau la vremea respectivă că nu există date concrete care să demonstreze că acesta a fost obligat să se arunce de la geam și că totul ar fi fost de fapt un jaf. De fapt, datele erau cu totul altele. 

Procurorii DIICOT au cerut preluarea anchetei, iar rezultatele au fost șocante. Ele au fost prezentate zilele trecute instanței irlandeze pentru ca dosarul să fie închis. 

"Pentru că este un cetățean român și toate cele patru persoane acuzate de crimă sunt români, este în regulă ca totul să se desfășoarea în acea jurisdicție, adică în România", a declarat ieri, inspectorul Englishby instanței, conform Irish Times. 

Ce spune DIICOT 

„La data de 09.04.2014, suspectul A. I  i-a convocat la o întâlnire în locuinţa sa, situată într-o localitate din Irlanda,  pe inculpaţii Bîrligea Liviu, Martinaş Mihai Ionuţ, Păunescu Gabriel-Nicu, Vîrlezeanu Corneliu, Păuc Ionuț precum şi pe alţi suspecţi pentru a le transmite membrilor grupării locația unde se află victima, modul în care urmează să acționeze şi a pus  la dispoziție  armele cu care să exercite actele de violență. Cu ocazia acestei întâlniri, suspectul A. I.  le-a transmis membrilor grupării ”să-l facă tocăniță” și să exercite acte de violență asupra tuturor persoanelor care se aflau în apartamentul victimei”, au spus procurorii.

„Din cercetările efectuate în cauză a rezultat că aproximativ în perioada 09.04.2014, ora 12.00 – 10.04.2014, ora 01.00, o persoană de sex bărbătesc , ce locuia la parterul blocului în care locuia victima, le-a acordat sprijin inculpaților și suspecților, respectiv le-a pus la dispoziție apartamentul pentru ca autorii să o supravegheze pe victimă. Astfel, la data de 10.04.2014, în jurul orei 01.45 – 02.00,  inculpaţii împreună cu alţi suspecți, au pătruns în apartamentul din Navan, au exercitat acte de violență (cu răngi și cuțite) asupra victimei și asupra a două persoane vătămate, lovindu-le pe acestea în zone vitale (în zona capului)  sustrăgând totodată din locuință mai multe bunuri ce îi aparțineau victimei, respectiv, un laptop, o tabletă, un telefon mobil și  un rucsac”, au mai adăugat aceștia. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel