Românul care a ucis doi copii în Ecuador a fost capturat: Adrian era angajatul părinților micuților pe care i-a masacrat

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Adrian S., un român în vârstă de 33 de ani, a intrat pe lista celor mai căutate persoane din Ecuador, pe numele său fiind emisă o "Alertă Roșie" pentru localizare și capturare promptă încă din ianuarie 2020. Bărbatul a fost capturat ieri, în Peru, cu sprijinul Ambasadei României.

Adrian S. este acuzat că a ucis doi copii, de 10 și 14 ani, și le-a abandonat cadavrele pe două străzi din orașul Ambato (provincia Tungurahua).

Cetățeanul român Adrián Secuiu, căutat de autoritățile judiciare ecuatoriene pentru presupusa ucidere a doi minori, a fost arestat astăzi la Lima de agenții Interpol din Peru.

Vezi și: Un tânăr român a șocat tot Ecuadorul după ce a ucis copiii familiei care tocmai îl angajase

Potrivit anchetatorilor, în 2019 Secuiu i-a ucis pe frații Jaír Alexander C. M. (14 ani) și Nahomi Damaris C. M. (10 ani), care rămăseseră singuri în casa lor din orașul ecuatorian Ambato, în timp ce părinții lor erau plecați la serviciu. Experții au stabilit că minorii au fost atacați cu un obiect ascuțit (probabil o șurubelniță) la cap și gât.

Ipoteza pe care merg anchetatorii  este că motivul crimei a fost furtul.

Românul care a ucis doi copii în Ecuador a fost capturat: Adrian tocmai fusese angajat de părinții micuților când i-a masacrat

 

Potrivit tatălui victimelor la acea vreme, el și soția sa au călătorit în orașul Ibarra pe 12 decembrie 2019 iar cei trei copii ai săi, cei doi minori uciși și un alt copil de 4 ani, au rămas singuri acasă.

În dimineața zilei de vineri, 13 decembrie, pe străzile Los Mortiños și Los Olleros din Ambato, au fost găsite cadavrele celor doi copii, JACM (14 ani) și NDCM (10 ani). Aceștia au rămas singuri acasă începând cu ora 23:30 a zilei precedente, după ce părinții lor ar fi plecat într-o călătorie de muncă în Ibarra. La întoarcerea acasă la primele ore ale dimineții, părinții au avut parte de un șoc: în loc de doi băieți voioși, aceștia au fost anunțați că adolescenții au fost găsiți fără viață, prezentând multiple răni de prin înjunghiere.

În ceea ce privește presupusul autor al infracțiunii, acesta a indicat că aceasta este singura persoană care știa că el și soția sa plecau într-o călătorie. Când s-au întors, au găsit corpurile copiilor lor fără viață.

Capturat cu ajutorul ambasadorului României în Peru

 

Suspectul fusese angajat pentru a efectua lucrări de vopsire și pardoseală în casa victimelor. Singurul lucru pe care l-au știut despre el, a spus el, este că fusese eliberat recent din închisoare. În ziua descoperirii macabre, acesta nu s-au prezentat pentru muncă, ceea ce a trezit imediat suspiciuni.

Pe 24 ianuarie 2020, după o serie de formalități anevoioase, un judecător a emis un mandat de arestare preventivă pe numele lui Adrian S., pentru presupusa sa participare la crimă. În plus, la solicitarea Parchetului, inculpatul a intrat pe lista celor mai căutate persoane și s-a emis o "Alertă Roșie" pentru localizarea promptă.

Vezi și: Românul care a ucis doi copii în Ecuador, pe lista celor mai căutate persoane. A fost emisă "Alerta Roșie"

Autoritățile ecuadoriene au determinat că românul a fugit în Peru, solicitând capturarea sa internațională. Datorită contactului cu ambasadorul României în Peru, Gabriel Gafita, s-a aflat că inculpatul a solicitat informații cu privire la obținerea pașaportului în august 2020, astfel că arestarea sa a fost coordonată cu autoritățile peruviene. Aceasta a avut loc astăzi la ora 11:30 în vecinătatea Ambasadei României, situată la intersecția av. Jorge Basadre bloc 6 cu strada Los Ficus, din San Isidro. Autoritățile ecuadoriene așteaptă extrădarea sa, potrivit peru24.pe.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel