EXCLUSIV  Românii pleacă masiv. Orașul din România a cărui populație s-a înjumătățit: Toți au plecat în Italia, Germania, Spania

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:

Orașul Oțelu Roșu, acolo unde s-a aflat un combinat siderurgic foarte mare, a ajuns la mai puțin de jumătate din populația pe care o avea în anii '90. Combinatul a format de-a lungul foarte mulți specialiști care au plecat spre Occident, acolo unde câștigă salarii mult mai mari. De altfel, după 2008, combinatul a decăzut. 

"În 1990 Oțelu Roșu avea 20 000 de locuitori. După ultimul reîncesământ, am ajuns undeva la 11 000 de locuitori, dar practic în oraș mai trăiesc doar vreo 8000. Diferența este în Italia, în Germania, în Spania. Din punctul acesta de vedere nu ne putem plânge, pentru că toți care au plecat trimit bani acasă, din străinătate. Toți și-au făcut case, le-au renovat. Există însă partea negativă a lucrurilor: copii crescuți fără părinți. În Oțelu Roșu au fost foarte mulți zidari buni, dar și sudori. Uzina aceea a produs foarte buni specialiști," a spus Lucian Suciu, secretarul orașului Oțelu Roșu.

Închidere cu semnul întrebării

Suciu se întreabă de ce a fost închisă această fabrică de succes care ajunsese la 500 de angajați și totul părea să meargă foarte bine. 

"Înainte ca grupul Mechel să cumpere fabrica, intrase în insolvență. A fost modulată și apoi a fost privatizată. Cuptorul electric, oțelăria au cumpărat-o rușii de la Mechel. Prin 2007-2008, au avut și 500 de angajați, deci mergea foarte bine. 90 % din producție mergea la export. Nu înțeleg de ce a fost închisă fabrica," a mai spus Suciu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel