Românii memorează parolele și nu le notează pe hârtie, potrivit unui studiu. Un român are în medie opt conturi online

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Potrivit unui studiu Bitdefender, românii preferă să țină minte parolele conturilor deținute pe diverse platforme online.  

Aproape 70% dintre români preferă să țină minte parolele conturilor pe care le au pe diverse platforme online, în timp ce doar unul din trei selectează pentru completarea automată. Mai mult, un sfert aleg să se asigure că nu le pierd, scriind datele pe hârtie, arată un nou studiu Bitdefender. De asemenea, 18% aleg să utilizeze aplicații care au rolul de a administra diverse parole, în timp ce unul din șase le notează într-un fișier text de pe telefon, asemănător cu cei care aleg să le scrie pe hârtie.

Românii au, în medie, opt conturi

Potrivit studiului, un utilizator ar avea în medie opt conturi online. Dintre acestea, cele mai utilizate sunt Facebook, Whatsapp și Yahoo. Doar 43% dintre români au declarat că folosesc parole diferite pentru fiecare cont pe care îl au, iar o treime refolosesc anumite parole de la un cont la altul. În acest timp, 21% declară că utilizează aceeași parolă indiferent de platforma online.

„Faptul că majoritatea oamenilor preferă să memoreze parolele indică de fapt că cel mai probabil au un număr mic de parole, dacă nu chiar una singură, pe care le rulează pe toate conturile. Cum numărul mediu de conturi pe care le folosim zilnic este tot mai mare, memorarea unor parole complexe și diferite pentru fiecare cont este dificilă, dacă nu imposibilă”, spune Silviu Stahie, specialist în securitate informatică la Bitdefender, potrivit HotNews.ro.

În ceea ce privește măsurile de siguranță, specialiștii în securitate informatică recomandă folosirea funcționalităților de generare automată de parole pe care le oferă browserele de internet, alături de opțiunea de memorare automată a parolelor. Pentru cei care își petrec mai mult timp pe telefon, parolele ar putea fi ușor înlocuite de funcții precum amprenta digitală sau recunoașterea facială.

Studiul iSense Solutions a fost realizat online la comanda Bitdefender, în vara anului 2021, pe un eșantion de 1.081 respondenți din România, cu vârste cuprinse între 18 și 65 de ani. 

[citește și]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel