Românii, în topul naționalităților care au reluat călătoriile în Germania în această vară

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Numărul vizitatorilor români în Germania a scăzut cu 33% în acest an, dar românii se mențin în topul naționalităților care au reluat călătoriile în Germania în această vară.

Conform Organizației pentru Turism a Germaniei, chiar dacă s-a înregistrat o scădere a turiștilor români de 30% în acest an, aceștia au continuat să călătorească în Germania.

Deși în primele două luni ale anului în curs vizitele turiștilor români erau într-un trend crescător de 3.5% față de 2019, începând cu luna martie numărul înnoptărilor a scăzut cu 33.1%, înregistrându-se un total de 219.287 înnoptări, în perioada ianuarie – iulie 2020.

Germania este percepută ca o destinație sigură în contextul COVID-19. Astfel, România se află printre piețele cu cea mai rapidă revenire în ceea ce privește vacanțele în Germania.

Românii sunt printre primele naționalități care au reluat călătoriile în Germania de îndată ce au fost ridicate restricțiile.

 

Printre activitățile cele mai apreciate de români ca fiind cu risc scăzut de îmbolnăvire sunt călătoriile cu mașina, vacanțele în natură și călătoriile individuale, fiind urmate de călătoriile culturale, călătoriile în orașe și circuitele turistice.

În Germania sunt 104 parcuri naturale, 16 parcuri naționale și 16 rezervații biosferice ce aparțin patrimoniului UNESCO. În patrimoniul mondial natural sunt incluse 3 arii din Germania protejate UNESCO, și anume: rezervația de fosile Messel, pădurile seculare de fag și Marea Wadden. Este destinația potrivită pentru cei care iubesc activitățile în natură, pentru că există trasee de drumeții marcate pe o distanță de 200.000 km de-a lungul țării, 70.000 km trasee pentru bicicliști. Dintre acestea, peste 100 sunt trasee tematice și se regăsesc 13 regiuni viticole cu peste 80.000 de producători.

În Germania sunt 1.500 de unități de cazare specializate și clasificate ca „Qualitätsgastgeber Wanderbares Deutschland“ - „Gazde de calitate pentru drumeții în Germania“ și 5.800 de unități bed&bike, potrivit Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel