Românii fac plângeri la Comisia Europeană pentru votul din diaspora

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Coadă la secţia dde votare din Dublin, Irlanda. sursa foto: Goşa Marian Răzvan
Coadă la secţia dde votare din Dublin, Irlanda. sursa foto: Goşa Marian Răzvan

Românii din diaspora care nu au reuşit să voteze fac plângeri la Comisia Europeană pentru că li s-a încălcat dreptul de a alege.

Două românce care lucrează la Bruxelles au descoperit un formular pe site-ul Comisiei Europene şi au depus deja plângere. Una dintre ele a povestit pentru Digi24 ce s-a întâmplat ăn ziua votului pentru Parlamentul European.

 „Colega mea mi-a spus, uite, eu am făcut plângere, nici nu ştiam că există. Am zis, wow, dă-mi şi mie, am făcut şi eu şi apoi am încercat să împrăştii asta peste tot, şi pe Facebook, şi cu oamenii cu care am stat la coadă patru, cinci ore.

Când ajungi acolo şi vezi coada, te demoralizezi, zici mai bine nu veneam, ce-i cu Guvernul asta, ce-i cu organizarea asta? Dar în timp ce stai la coadă... efectiv ne îmbărbătam, făceam glume, dar vedeam şi oameni mai în vârstă ca mine care stăteau.
La un moment dat am văzut o doamnă care semăna cu mama mea şi era în spatele meu şi o vedeam cum a stat sprijinită, de pe un picior pe celălalt, şi am zis că dacă doamna poate şi eu trebuie să pot.
Guvernul României, ca unitate, e de vină. Este evident că nu au vrut, deşi opoziţia le-a cerut să prelungească programul, nu au vrut.

Eu nu mă aştept prin solicitarea pe care am făcut-o chiar să primesc un răspuns sau să se rezolve ceva concret, dar vrem să tragem un semnal de alarmă, măcar reporterii sunt foarte interesaţi că noi am stat la coadă să votăm, pe când cetăţenii celorlalte state europene nu au stat la coadă”, a declarat pentru Digi24 Corina Farcaș.

Mii de români au stat la cozi kilometrice în faţa secţiilor de votare din străinătate, pe 26 mai, în ziua alegerilor europarlamentare. Mulţi dintre ei nu au mai apucat să voteze.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel